Home » Aviatie militara, featured, Spectacole aviatice

Formatii de acrobatie: Black Eagles, Coreea de Sud | VIDEO

28 June 2012 No Comment

A venit momentul pentru un nou episod al serialului “Formatii de acrobatie”, astazi propunandu-mi sa vi-i aduc in case pe coreenii de la Black Eagles. De ce? Pentru ca sunt cei care zboara pe unul dintre cele mai noi avioane militare din lume, KAI T-50 Golden Eagle.

Black Eagles este formatia oficiala a Fortelor Aeriene din Coreea de Sud, avand o istorie impresionanta. “Vulturii” asiatici au inceput sa zboare inca din octombrie 1953, folosind atunci celebrele P-51 Mustang.

In 1956 au trecut la mult mai modernul T-33A Shooting Star pentru ca trei ani mai tarziu sa isi schimbe din nou avioanele, alegand F-86 Sabre. In 1966 s-a trecut pe F-5A Freedom Fighter iar in 1978 echipa a fost desfiintata. Coreenii si-au reinfiintat echipa de acrobatie abia in 1994, dotand-o cu Cessna A-37B Dragonfly.

A urmat o noua defiintare, temporara de aceasta data, in 2007. Black Eagles nu au mai zburat pana in 2009, atunci cand au aparut extrem de spectaculosi, cu 8 avioane nou-noute T-50.

La show-urile aeriene ei ajung in formula de 10, 8 avioane in formatie plus doua rezerve, si au reprezentantii incredibile.

Personal, ma asteptam la ceva mai multa stangacie, insa coreenii de la Black Eagles sunt pur si simplu senzationali, mai ales ca au o formatie mare iar evolutiile sunt complexe.

Mai jos am pus un clip video cu o evolutie integrala, de la decolare si pana la aterizare, de la Seoul International Aerospace & Defense Exhibition 2011:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.