Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Forţele Aeriene Columbiene îşi măresc flota de Airbus C-295

15 January 2013 No Comment

C-295Forţele Aeriene Columbiene (FAC) au anunţat faptul că au comandat producătorului european încă un avion de transport C-259, care se va adăuga celorlalte cinci aparate deja comandate şi care vor fi folosite pentru transport militar şi umanitar.

Acest tip de avion a fost selecţionat de către FAC încă din anul 2008 iar în acest moment sunt operaţionale în Columbia patru astfel de aeronave. Imediat după ce comanda initială a început a fi onorată de către Airbus Military, FAC şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona mai multe exemplare. În momentul de faţă FAC mai operează şi alte aparate Airbus: şase CN-235-200 şi şase C-212.

Prim vice-preşedintele Airbus Military, dl. Antonio Rodríguez—Barberán, a declarat că “această a doua comandă de C295 din Columbia în anul 2012 ne aduce mari satisfacţii şi confirmă reputaţia excelentă pe care C295 o are în rândurile Forţelor Aeriene Columbiene”.

Această nouă comandă ridică numărul aeronavelor C-295 şi CN-235 comercializate în 2012 la valoarea de 32 iar numărul total de avioane C-295 vândute în întreaga lume la 115, din care 93 sunt operaţionale în 15 ţări.

Avionul Airbus Military C-295 se pretează diverselor misiuni logistice: acţiuni umanitare, transport tactic, patrulare maritimă ş.a.

Pr. Smaranda-Cătănoaia Cosmin-Ionuţ

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.