Home » Aviatie militara, featured

Franta a oferit Rafale Belgiei

11 September 2017 3 Comments

Francezii au facut o miscare destul de suprinzatoare saptamana trecuta, oferind avionul Rafale guvernului belgian.

Surpriza vine din faptul ca Franta si Dassault nu au raspuns formal RfI-ului lansat de Belgia, refuzand participarea la licitatie. In schimb, ministrul Apararii de la Paris i-a propus omologului sau belgian un acord interguvernamental.

“Inainte de toate, trebuie sa vedem cat de legala este aceasta propunere”, a anuntat ministrul belgian al Apararii, Steven Vandeput.

Franta a propus un acord complet, care include vanzarea avioanelor, suport, pachet de armament si contract de offset, dar a preferat sa nu mearga pe calea licitatiei.

La aceasta licitatie belgiana vor participa Lockheed Martin, cu F-35, si Eurofighter, cu Typhoon. Rafale este undeva in lateral si nu stiu cate sanse are.

In mod normal, Belgia, ca si ceilalti operatori europeni de F-16 AM/BM se vor orienta natural spre F-35, dar pana cand nu se semneaza contractele nu vom sti nimic sigur.

3 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.