Home » Aviatie militara, featured

Ghiveciul egiptean primeste condimente asiatice: JF-17 cica

8 December 2015 4 Comments

jf17Ghiveciul in care s-au transformat Fortele Aeriene Egiptene ar putea primi un nou ingredient, de aceasta data unul asiatic, JF-17 pe numele lui.

DefenceNews scrie ca cele doua state, Egiptul si Pakistanul adica, vor sa-si intareasca sensibil legaturile bilaterale, iar in bondingul asta JF-17 ar avea un rol destul de important.

Adica va fi cumparat de Egipt din Pakistan, eventual si cu niscaiva transfer tehnologic si/sau prin cooptarea unor companii egiptene in procesul de productie al multirolului chino-pakistanez low cost.

Daca vor lua si JF-17, desi nu vad niciun motiv logic pentru a face asta, egiptenii vor reusi performanta ca, in decurs de numai cativa ani, sa fi cumparat avioane de lupta din Statele Unite (F-16 Bk.52), Franta (Rafale), Rusia (MiG-35) si, destul de posibil, China/ Pakistan.

Dincolo de dificultatea si costul enorm al integrarii tuturor acestor avioane intr-o singura forta aeriana nationala, baietii astia din Egipt chiar nu vor sa supere pe nimeni pe lumea asta, nu?

Pai nu mai bine le aducem aminte de colaborarea stransa de dinainte de ’89 si le bagam pe gatlej niste IAR-99 TD? 🙂

4 Comments »

 • Jap said:

  Frate f-16 nu la cumpărat de la gringo,au primit moca 12 bucăți recent,ce bine e să ai pile la stapînire și ce nașpa e să fii sclav pe plantaţie,au cumpărat rafale iar mig 35 se va semna contractul pînă la sfîrșitul anului. Care TD ?

  • LanceR said:

   Stai linistit, ca au platit ei intr-un fel si F-16. Nimic nu e gratis pe lumea asta 🙂

 • Jap said:

  Și cu ce au plătit?

  • Cezar said:

   Au platit cu obedienta fata de Uncle Sam si Izic cel voinic! 🙂 Dar mai bine sa fii obedient cu avantaje decat fara, ca noi! 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.