Home » Aviatie militara, featured

Gripen-ul isi intinde aripile peste Islanda

28 October 2012 No Comment

Nu peste foarte mult timp, mult discutatul Saab JAS-39 Gripen va zbura deasupra Islandei, Suedia urmand a asigura misiunile de politie aeriana dupa retragerea americanilor din frigurosul stat nordic.

Politica de reducere a costurilor practicata de SUA in special in domeniul militar inseamna ca baza permanenta din Islanda va fi inchisa, ceea ce se traduce prin lasarea tarii respective la mila “dusmanilor”.

Pentru a nu ramane descoperiti, islandezii au solicitat oficial vecinilor Suedia si Finlanda sa o apere. Desi suedezii nu-s membri NATO si au o politica oficiala de neimplicare in asemenea aliante, au raspuns pozitiv acestei cereri si, in aceste momente, se discuta despre o operatiune finlandezo-suedeza in Islanda.

Astfel, sunt sanse mari ca “Grifonii” sa isi intinda aripile catre cercul polar si sa se confrunte, speram ca doar de la distanta, cu Suhoaiele rusilor care mai violeaza cand si cand spatiul aerian al Islandei.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.