Home » Aviatie civila, Aviatie militara, featured, Spectacole aviatice

HELI-EXPO 2013 News

7 March 2013 No Comment

SONY DSCPentru ca nu am vorbit deloc despre acest eveniment, aducem in fata dumneavoastra cele mai importante stiri/evenimente din cadrul HELI-EXPO 2013.

HELI-EXPO 2013, cel mai mare show si expo cu elicoptere din lume, asa cum se lauda singur, se desfasoara in Las Vegas in perioada 4-7 martie 2013.

News, pe scurt:

– Bell Helicopter a anuntat testarea a doua prototipuri, in fapt variante modernizate ale elicopterului de recunoastere OH-58F. Aceste doua aparate vor fi prezentate armatei ca optiune de prelungire a duratei de folosire a elicopterelor aflate in dotare. Principala diferenta dintre cele doua prototipuri este data de motorizare.

– Armata americana (US Army) a anuntat demararea discutiilor cu Eurocopter America pentru modernizarea lui UH-72A Lakota. Cum UH-72 este versiunea militarizata a lui EC-145, se asteapta ca modernizarea acestuia sa se bazeze pe versiunea T2 a elicopterului civil.

– MD Helicopters a anuntat ca “bijuteria” lor, elicopterul MD 540F, va primi un nou motor, adica pe M250-C47E al celor de la Rolls-Royce.

– Mick Mauer, seful Sikorsky, a anuntat ca spera intr-o rezolvare a impasului din Canada pentru ca producatorul american sa semneze contractul privind livrarea a 28 de elicoptere pentru patrulare maritima catre Royal Canadian Air Force.

– O varianta moderna a batranului si clasicului Bell – 47 este gata sa iasa de pe liniile de productie, fiind botezata 47GT-6. Livrarile catre clienti vor incepe in 2016, la un pret de catalog de “numai” 850.000 de dolari.

– Enstrom Helicopter ar putea acapara, in anii urmatori, aproximativ 30% din piata chineza, dupa cum au anuntat noii patroni chinezi ai companiei, Chongqing Helicopter Investment.

– Milestone Aviation a semnat un acord de achizitie a 30 de elicoptere cu producatorul american Sikorsky. Este vorba despre 23 de modele 12t S-92 si sapte modele S-76D. De asemenea, Milestone are optiunea inca 14 modele S-92 si 10 modele 5t S-76D.

– Seful Kamov sustine ca noul elicopter de atac al chinezilor, Changhe Aircraft WZ-10, este construit pe baza unui proiect rusesc. Dar cine se mai mira?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.