Home » Aviatie militara, featured

Hercules cu winglets? Se pare ca da!

21 April 2016 One Comment

hercInginerii USAF lucreaza la montarea wingletsurilor pe veteranul Herc intr-un efort de a eficientiza si mai mult deja eficientul avion utilizat la o multime de chestii.

Ideea nu este noua, ea fiind testata de producatorul Lockheed in urma cu vreo trei ani, insa la vremea respectiva rezultatele au fost considerate nesatisfacatoare, investitia fiind una nerentabila.

Ei bine, inginerii de la 413th Flight Test Squadron de la Eglin Air Force Base au zis ca vor sa incerce si ei aceasta idee, poate le iese.

Asa se face ca au luat un MC-130J Commando II, i-au montat wingletsurile proiectate special si l-au trimis la zbor. Au fost executate opt zboruri-test, insa rezultatele nu au fost facute publice.

Totusi, daca USAF-ul s-a gandit sa faca public faptul ca exista aceste teste cred ca rezultatele au fost macar satisfacatoare, asa ca n-ar fi exclus sa vedem cum batranul Herc mai primeste o noutate.

One Comment »

  • Jap said:

    Normal și logic străbunicul ‘Herc’ ar fi trebuit trimis la fiare vechi că și-a trăit viața și să nu mai bage bani prostește și cu nemiluita în iel. Forța fie cu voi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.