Hercules cu winglets? Se pare ca da!

hercInginerii USAF lucreaza la montarea wingletsurilor pe veteranul Herc intr-un efort de a eficientiza si mai mult deja eficientul avion utilizat la o multime de chestii.

Ideea nu este noua, ea fiind testata de producatorul Lockheed in urma cu vreo trei ani, insa la vremea respectiva rezultatele au fost considerate nesatisfacatoare, investitia fiind una nerentabila.

Ei bine, inginerii de la 413th Flight Test Squadron de la Eglin Air Force Base au zis ca vor sa incerce si ei aceasta idee, poate le iese.

Asa se face ca au luat un MC-130J Commando II, i-au montat wingletsurile proiectate special si l-au trimis la zbor. Au fost executate opt zboruri-test, insa rezultatele nu au fost facute publice.

Totusi, daca USAF-ul s-a gandit sa faca public faptul ca exista aceste teste cred ca rezultatele au fost macar satisfacatoare, asa ca n-ar fi exclus sa vedem cum batranul Herc mai primeste o noutate.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Normal și logic străbunicul ‘Herc’ ar fi trebuit trimis la fiare vechi că și-a trăit viața și să nu mai bage bani prostește și cu nemiluita în iel. Forța fie cu voi.