Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Iak-152 a vazut lumina zilei

5 September 2016 2 Comments

152Urmasul legendarului Iak-52, Iak-ul 152 a vazut in premiera lumina zilei pe platforma fabricii Irkut.

In urma cu vreo doua luni aflam ca rusii au in diverse stadii de asamblare finale nu mai putin de trei prototipuri ale Iak-ului 152, primul zbor devenind o chestiune de timp.

Acum, avem si o prima imagine cu 152 scos la soare, pe platforma, fara capota motorului. Inteleg ca este vorba despre testele preliminare si, din cate spun rusii, primul zbor ar urma sa aiba loc chiar in aceasta luna.

Iak-152 a castigat deja un contract cu Ministerul Apararii de la Moscova si este de asteptat ca inginerii de la Irkut sa grabeasca serios lucrurile pentru a incepe livrarile cat mai repede.

Iak-152 se doreste a fi un avion de antrenament basic, aparatul pe care viitorii piloti militari incep zborul, urmand ca mai apoi sa faca pasul spre reactivul Iak-130.

Daca vreti o opinie personala, mie imi place mult de tot cum arata. Sa vedem si ce va putea sa faca odata ce va deveni operational, insa am impresia ca va fi o mica bijuterie.

Foto via Facebook/ Valeriy Borz

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.