Home » Aviatie civila, featured

Iberia concediaza 4.500 de angajati si renunta la 25 de avioane

10 November 2012 No Comment

Iberia, sau Iberia Lineas Aereas de Espana S.A. daca vreti sa fim scrupulosi, a anuntat recent un dureros plan de restructurare si eficientizare care prevede, printre altele, concedierea a 5.000 de angajati si renuntarea la 25 de aeronave din flota.

Operatorul spaniol traverseaza o perioada critica, inregistrand pierderi record, in valoare de 262 de milioane de euro in primele 9 luni ale acestui an. Drept pentru care se va intra cu barda-n compania, intr-un efort disperat de a reduce costurile.

Aceste efort prevede concedierea a nu mai putin de patru mii cinci sute de angajati, precum si renuntarea la 25 de avioane din flota, cinci lung curier si douazeci scurt curier.

“Iberia este neprofitabile pe toate pietele”, a anuntat seful companiei spaniole, Rafael Sanchez-Lozano.

Conducerea a oferit o perioada de peste doua luni, pana la 31 ianuarie 2013, pentru negocierile cu sindicatele, insa a amenintat cu masuri mult mai dure in cazul in care partile nu vor ajunge la un acord.

Na, se poate si mai rau ca la Tarom.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.