In criza de avioane, Tarom a pus la treaba primul B737 NG

Aflata in criza de avioane dupa doua incidente, Tarom a pus la treaba primul din cele doua Boeinguri 737 NG inchiriate recent.

Astfel, YR-BGJ si-a facut debutul operational in cursul zilei de marti, atunci cand a fost trimis sa execute cursa RO305, intre București si Frankfurt, plus returul.

Stiu ca o sa ma intrebati care e criza de avioane de la Tarom si va raspund imediat. Flota mica, dar totusi atat de pestrita, a Taromului are cu trei pasari mai putin, doua fiind B737.

Unul dintre Boeinguri are o gaura in fuselaj dupa ce a fost avariat pe aeroportul din Amsterdam, iar al doilea are buba la un motor dupa ce ieri a fost obligat sa revina pe aeroportul din Bruxelles la putin timp dupa decolare. Adaugati aici si ATR-ul care a iesit din pista la Chisinau si care am inteles ca e tot acolo cu o problema misterioasa.

Avem deci -3.

Acum, nu spun ca-i rau ca Tarom foloseste avioanele cele noi si lucioase. Dimpotriva! Fiecare avion care sta pe platforma provoaca pierderi. Cele doua Boeinguri au fost inchiriate pentru a fi folosite si numai prin utilizare isi vor plati ratele catre lesor si nu vor contribui si mai mult la ingroparea Tarom.

Ce voiam sa subliniez e altceva, si-o sa vorbim despre asta intr-un articol mai amplu despre viziunea si planificarea celor de la Tarom, despre cum isi folosesc sau nu flota de avioane si despre rute noi.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AndreiCezarRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Daca ne uitam mai pe larg e mai mult decat o criza la Tarom. Au luat doua Boeing pentru ca aveau o lipsa de doua aparate de anul trecut, iar acum dupa ce au reparat minusul de anul trecut s-au trezit cu alt minus 3. In plus si incidentele din spatiul ungar, doua la numar in cca 1 luna ar trebui sa ne dea de gandit si ele ca poate e o buba mai mare. Parerea mea e ca ori se baga bani multi in companie pentru a o rentabiliza, luate loturi de aparate si marirea numarului de curse care… Read more »

Cezar
Guest
Cezar

Intrebare intrebatoare legata de cele doua avioane intrate recent in flota Tarom:

-Am inteles ca sunt in chirie pe 10 ani, insa aceasta rata lunara odata incheiata dupa cei 10 ani, avioanele vor pleca inapoi la cei ce le-au inchiriat catre compania aviatica nationala sau ele or sa ramana ale taromului?

Andrei
Guest
Andrei

@Cezar – aparatele se întorc la firma de leasing, sau pot fi achiziționate de Tarom printr-un contract separat.

Cezar
Guest
Cezar

OK…ms de info.