Home » Aviatie civila, Aviatie militara, featured

Inca 12 avioane de vanatoare au ajuns la un operator civil

18 December 2017 5 Comments

Piata operatorilor civili de aeronave militare a explodat in ultimii doi ani, iar companiile se bat, aproape la propriu, pentru a pune mana pe orice fighter le pica in mana.

Cei de la Draken International au dat doua lovituri importante in decurs de cateva luni, cumparand Mirage F1 din Spania si Atlas Cheetah, “varul” sud-african al lui Mirage III.

Draken a anuntat semnarea unui contract cu producatorul din Africa de Sud, Denel, pentru 12 bucati de Cheetah, 9 “simple” si trei “duble”.

Avioanele vor fi readuse la zbor de catre Denel, urmand ca apoi sa fie livrate catre compania civila care le va opera. Momentan nu se stie mai nimic despre eventuale modernizari pe care le-ar dori cei de la Draken.

Cele 12 Cheetah se vor alatura flotei destul de pestrita a lui Draken, compusa din A-4 Skyhawk (echipate cu radar APG-66), L-159L-159 Honey Badgers (ce au pe ele radare GRIFO-L) si proaspat cumparatele Mirage F1.

Draken International este una dintre cele mai mari companii private care ofera advanced adversary air services. Practic, Draken isi inchiriaza avioanele si pilotii fortelor aeriene din lumea intreaga, acestea fiind folosite ca adversari in pregatirea militarilor.

5 Comments »

 • Jap said:

  Nu se bate nimeni pe fierătaniile ăstea LanceRe,dacă ăștia vroiau avioane ‘adevărate’ pt antrenament,cumpărau mig29 din europa de est.

 • Jap said:

  Păi nemții, după ce sa reunit germania oparte au ajuns în sua si polonia,’Moldova’ a vîndut oparte din ’29 la sua și ruși,ungurii le-au scos de vreo 3 ori pe tarabă,dar fără succes,etc.

  • LanceR said:

   Cate 29 mai are Germania? 🙂 Ungurii vand avioane, dar nu asigura si partea de mentenanta, si nimeni nu vrea avioane pe care nu le poate folosi. Etc ce? Cine mai vinde 29 in afara de Ungaria?

 • Jap said:

  Ți-am dat cîteva exemple de unde puteau lua ’29 după 1989 și cine a vîndut mig29 în europa de est.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.