Home » Aviatie militara, featured

Inca un pas pentru blocarea vanzarii de F-35 catre Turcia

20 June 2018 5 Comments

Foto: Clinton White/ High Brass Photography

Parlamentarii americani au facut inca un pas in demersul de a bloca vanzarea de avioane F-35 catre Turcia.

Senatul a aprobat amendamente la National Defense Authorization Act care vizeaza in mod direct contractul pentru F-35 al Turciei.

Concret, senatorii americani solicita “un plan pentru a scoate Turcia din programul F-35”, dar si “luarea masurilor pentru a impiedica transferul oricarui avion F-35 detinut sau operat de Turcia in acest moment de pe teritoriul american”.

Turciei i se reclama in primul rand contractul pentru achizitia sistemelor antiaeriene S-400 din Rusia, existand temeri ca rusii vor afla secrete sensibile ale F-ului 35 in momentul in care turcii vor incerca sa faca cele doua sisteme sa lucreze impreuna.

De asemenea, sunt senatori americani care acuza detinerea in stare de arest preventiv a pastorului Andrew Brunson, acesta aflandu-se in inchisoare din 2016.

Pentru ca interdictia sa devina lege este nevoie ca presedintele Trump sa o semneze. Avand insa o larga majoritate in sanul ambelor partide, este foarte greu de crezut ca Trump se va putea opune.

Marius

5 Comments »

 • Jap said:

  Păi mîine le vine primul F-35,așa zice contractul. Om trăi și om vedea.

  • LanceR said:

   Maine le va fi livrat formal, avionul ramane pe Luke AFB, adica in SUA, cel putin un an de zile 🙂

 • Jap said:

  Avionul rămîne în SUA,pt a se pregăti primi 2 piloți turci pe el. Deci,turcaleții își vor primi pînă la urmă cele 100 de avioane,cu toată disperarea unora care miorlăie prin Congresul american. 2-0 pt Erdogan.

  • LanceR said:

   Deci avionul, ma rog, avioanele, ca-s doua, raman in SUA. Pana la urma, daca strump semneaza macar unul dintre amendamente, erdogan primeste libertatea sa cumpere suhoiul refuzat de indieni.

 • Jap said:

  Trump nu semnează nimic,indiferent ce miorlăiesc unii prin Congres. Turcaleții sînt proprietari pe cele 2F-35,care m-ai rămîn un an în SUA pt a pregăti primi piloți-instructori. Turcii no să se bage niciodată în țeapa,numită pompos Su-57,pt că lucrează la propiul avion de gen 5: TF-X.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.