Home » Aviatie civila, featured

Incident serios cu un Boeing 737 al Tarom

13 June 2017 2 Comments

Foto: wikimedia

Un Boeing 737-700 al companiei Tarom a avut o problema tehnica majora in cursul zilei de marti, echipajul fiind nevoit sa revina pe aeroportul din Bruxelles.

Din foarte putinele informatii ajunse in spatiul public pana acum se pare ca la putin timp dupa decolarea de la Bruxelles, unul dintre cele doua motoare ale Boeingul cu inmatricularea YR-BGG a cedat. Comandantul a decis sa revina de urgenta pe aeroportul de pe care plecase, incidentul fiind rezolvat fara ca pasagerii sa aiba de suferit.

“Cursa TAROM ROT 372 Bruxelles – Bucureşti, de astãzi 13 Iunie 2017, operată cu aeronavă de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul din Bruxelles la ora locală 10:26, s-a întors din drum după 20 minute de zbor din cauza unei probleme tehnice apãrute la unul dintre motoare.

Aeronava a aterizat în siguranţã la Bruxelles, pasagerii au fost debarcaţi, primesc asistenţă la sol şi vor fi rerutaţi pe următoarea cursă a Companiei TAROM”, se arata in comunicatul companiei.

Asa-zisul jurnalist Rares Bogdan, aflat la bordul avionului, sustine ca in momentul cedarii motorului s-a auzit “o bubuitură groaznică în burta avionului” si s-au vazut “flăcări ieșite din aripa”.

Speram ca in ceva timp sa avem mai multe detalii despre incidentul de la Bruxelles, mai ales ca daca se confirma cedarea motorului, trebuie apreciat asa cum se cuvine echipajul ce a rezolvat aceasta situatie cu potential tragic.

2 Comments »

  • Mihai said:

    Se pare ca, dupa incident, motorul respectiv contine mai putine piese decat inainte… Felicitari echipajului pentru rezolvarea calma a situatiei.

  • Cezar said:

    Din ce in ce mai multe incidente la Tarom in ultima perioada. Aseara la TV afirmau ca utilizarea intensiva a avioanelor aflate in dotare, datorita retragerii celor doua avioane de asta toamna + trecerea la orarul de vara si vananta, ar duce inevitabil catre astfel de situatii neplacute. Tot acolo spuneau ca de astazi intra pe curse si cele doua avioane nou venite in flota Tarom.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.