Home » Aviatie militara, featured

India scoate din uz MiG-urile 21

9 August 2011 No Comment

Fortele Aeriene Indiene (IAF) vor renunta in urmatorii ani la avioanele MiG-21 din cauza accidentelor frecvente in care aceste aparate sunt implicate.

Indienii planuiesc ca, pana in 2017, niciun 21 sa nu mai fie in uz in IAF, in locul acestora urmand sa fie folosite mult mai modernele Su-30MKI cumparate din Rusia si LCA produse de industria aeronautica indigena.

“MiG-urile 21 vor fi scoase din serviciu pana in 2015-2016. Cred ca ultima escadrila va fi retrasa pana in 2017”, a anuntat ministrul apararii din India, M.M. Pallam Raju.

Indienii nu sunt ingrijorati ca vor ramane descoperiti dupa retragerea MiG-urilor, acelasi ministru anuntand care sunt optiunile armatei.

“Dupa retragerea MiG-urilor 21, IAF va avea in dotare LCA, Su-30MKI, MMCA (Medium Multirole Combat Aircraft – Eurofighter sau Rafale) si FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), care este dezvoltat in cooperare cu Rusia.”

Fortele Aeriene din India au o istorie neagra in utilizarea MiG-ului 21, din cele 946 de aparate aflate in dotare in diverse perioade de timp nu mai putin de 476 fiind pierdute in decursul celor 45 de ani de utilizare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.