India vrea sa construiasca un avion de generatia V

Indienii au anuntat recent ca planuiesc sa construiasca si ei un avion de lupta de generatia V.

Proiectul care poarta denumirea Advanced Medium Combat Aircraft (AMCA) a primit ok-ul din partea ministerului apararii si s-au realizat deja cativa pasi micuti in aceasta directie.

Indienii au construit cateva machete la scara redusa, precum si un mock-up pentru teste aerodinamice. Exista, asadat, un design initial al avionului si trebuie sa spun ca nu arata tocmai rau.

Oficialii din ministerul apararii spun ca avionul va avea caracteristici steath tocmai din design, unul care va devia undele radar pe modelul F-117. Nu va fi, evident, fatetat, ci va semana destul de mult, constructiv, cu modelul tuturor, F-22.

Vorbim despre un avion bimotor, ce va fi echipat initial cu propulsoare GE-414, aceleasi de pe Tejas Mk 2, urmand ca in timp indienii sa construiasca propriul motor.

Tinta baietilor de la New Delhi este ca primul zbor sa aiba loc undeva in jurul anului 2032.

7
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
psychoJapMarius BCezarLanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
zma
Guest
zma

Sigur nu e 2023 anul? 2032 sunt destul de SF.

Cezar
Guest
Cezar

Tare simpatici mai sunt indienii astia! Oare au uitat ca nici acum nu au terminat amaratul ala de Tejas I, ca nimeni din armata lor nu-l vrea, ca rusii inca se chinuie cu al lor, ca le-au dat prin partile intime in loc de transfer tehnologic s.a.m.d?

Marius B
Guest
Marius B

Fac abstractie de nivelul de credibilitate al proiectelor indiene, de istoricul recent (atat cel aeronautic general indian cat si cel specific legat de initiativele stealth ale altor state). E clar ca sunt ambitiosi si investesc in cercetare, cu succese relative (programul spatial pare sa mearga decent,GSLV Mk-III pare sa functioneze si din cate stiu testele le-au iesit bine pana acum, ba chiar se pregatesc sa-si trimita oameni in spatiu pana in 2022). Totusi nu vad ca realist proiectul cu avionul de generatia a V-a. Chiar daca presupunem ca o sa le iasa ce si-au propus, tot vor depinde de colaborarea… Read more »

Jap
Guest
Jap

Văzînd că zeii Gangelui,nu le dă niște vimane,s-au apucat de treabă. Avînd experiența cu Su30 și ceva de pe la ivani,de la Pak fa,au zis că nu strică să pornească un proiect pt o pasăre pen5.

psycho
Guest
psycho

alții😀

Jap
Guest
Jap

Și ăștia,dar cînd termină ei avionul ăsta și dacă o săl termine,gringo o să fie la ” THE NEXT GENERAȚION”. Rîdem noi,dar cine știe ce “vimană”,au indienii pe la sertar. Namaste!