Home » Aviatie militara, featured

India vrea sa cumpere noi avioane de lupta

10 October 2016 3 Comments

indiaLa scurt timp dupa ce a semnat, in sfarsit, contractul pentru achizitia celor 36 de Rafale, India anunta ca vrea sa cumpere noi avioane de lupta.

Presa locala anunta ca guvernul de la New Delhi a transmis deja un RfI (Request for Information) catre producatorii din lumea intreaga, vizat fiind, se pare, un avion de lupta monomotor. Asta pentru ca este noul aparat ar urma sa inlocuiasca MiG-ul 21.

Favorite ar fi, la o prima vedere, F-16 si Gripen, insa situatia este mult mai complicata.

Asta pentru ca indienii, “arsi” cumva cu Rafale, vor de aceasta data un soi de MMRCA, adica un avion modern care sa fie fabricat in India in cadrul programului “make in India”.

De ce e greu de crezut? Pentru ca ma indoiesc ca exista vreun producator serios dispus sa ofere accesul total la avion unei terte parti. Chiar daca aceasta parte plateste bani grei pentru avion.

Cum spuneam, se pare ca americanii insista cu F-16, ceea ce e interesant dat fiind faptul ca si vecinii pakistanezi il au in dotare, si Gripenul care vine cu pretul scazut si cu disponibilitatea de a oferi transfer tehnologic consistent.

Va fi insa un proces de durata si multe lucruri se pot schimba pe parcurs.

3 Comments »

 • Jap said:

  Poate le dă Zeii Gangelui niște Vimane,ca să-i țină la depărtare pe chinezi. Cică pe la începutul lunii chinezi au făcut niște exerciții prin Tibet cu noile J-20 și J-10,unde piloții chinezi le-ar fi arătat indienilor degetul mijlociu de la ambele mîini și picioare în acelaș timp. Forța fie cu indienii.

  • Cezar said:

   Delir total….saptamana trecuta spuneai ca le-au aratat extensiile membrelor tibetanilor lui Dalai-lama, acum o arzi cu stramosii bulibasei de la Strehaia.

   Ce ai fumat, frate? Da-ne si noua….ca e pe efect! 🙂

 • Jap said:

  Sînt în pădure și culeg șampioni și nicoreți.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.