Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Indienii se lauda cu o macheta de avion “invizibil”

10 February 2013 No Comment

FGFAIndienii au zis ca a sosit momentul sa isi laude industria aeronautica. Si cum ar fi putut s-o faca daca nu cu o… macheta! De avion “invizibil”, desigur.

Spectatorii ce vor vizita expozitia Aero India 2013 vor putea vedea, la standul celor de la Hindustan Aeronautics Ltd. (HAL), o macheta, scara 1:10, a viitorului, zice-se, avion de generatia a cincea, asa numitul FGFA.

FGFA, adica Fith Generation Fighter Aircraft, este un PAK-FA al Suhoi adaptat la conditiile specifice din India. Adica va avea casetofon greu de furat, nu va avea roti de rezerva la bord iar capacul rezervorului va fi securizat cu trei lacate chinezesti. Nu vor lipsi nici vacile sacre de pe mansa si maneta de gaz si nici bratudii odorizanti din parbriz.

Glumesc. Serios acum, Rusia si India vor lucra la dezvoltarea unui avion de generatia a cincea. Suhoi PAK-FA este destinat bautorilor de vodca de la Moscova, motiv pentru care tot zboara pe acolo, indienii urmand a avea un FGFA in urmatorii ani.

Desi, la prima vedere, aparatele par la fel, se spune ca ele vor fi destul de diferite ca si dotari.

In fine, la standul HAL de la Aero India 2013 va fi expusa o macheta la scara 1:10 a FGFA, vopsit in culorile Fortelor Aeriene Indiene.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.