Home » Aviatie civila, featured

Intarzieri la cursele Blue Air

28 December 2012 One Comment

Sute de oameni sunt blocati, vineri, pe aeroportul Otopeni, dupa ce mai multe curse internationale ale companiei Blue Air inregistreaza intarzieri de aproximativ 3-4 ore.

Cursele afectate sunt cele catre Madrid, Barcelona, Larnaca, Roma si Bruxelles. Oficialii companiei Blue Air au declarat ca intarzierile nu tin de ei, iar pasagerii blocati pe aeroportul Otopeni au devenit nervosi, anunta Realitatea Tv.

“Cursa spre Madrid trebuia sa plece la 17.30, ni s-a spus ca ar putea pleca la 18.30, dar nu exista nicio certitudine. Spiritele s-au incins aici, oamenii sunt nervosi si pe buna dreptate.

Oficialii Blue Air nu ne spun nimic, nu au o pozitie oficiala. Tot ce spun cand ii intrebam este ‘Nu stim'”, a declarat o pasagera blocata pe aeroportul Otopeni, pentru Realitatea Tv.

Digi 24 anunta insa ca intarzierile sunt provocate de probleme operationale cu care se confrunta compania de transport. Potrivit sursei citate, oficialii Blue Air au dat asigurari ca in cele din urma aeronavele vor decola, iar pasagerii vor ajunge la destinatie.

Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al aeroportului Otopeni, a declarat pentru NewsIn ca peste 750 de pasageri sunt afectati de aceste intarzieri.

“Cursa Bucuresti – Madrid, care ar fi trebuit sa decoleze la 13:30, va pleca la 17:30. Bucuresti – Barcelona ar fi trebuit sa plece la 14:25 si va decola la 18:25. Bucuresti – Larnaca ar fi trebuit sa decoleze la 16:05 si o va face la 22:00. Bucuresti – Roma va avea o intarziere de 3 ore. Era pregatita pentru ora 16:45 si va decola la 19:45. De asemenea, Bucuresti – Bruxelles, stabilita pentru 16.00, va pleca la ora 19.00”, a precizat purtatorul de cuvant al aeroportului Otopeni.

Iordache a specificat ca, in cazul cursei catre Madrid, operatorul a anuntat ca intarzierea este cauzata schimbarii de aeronava, in timp ce pentru celelalte curse Blue Air a invocat motive operationale.

Compania apartine omului de afaceri Nelu Iordache, care a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DNA de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare in legatura cu derularea de catre firma sa, SC Romstrade SRL, a unui contract cu fonduri europene.

Ziare.com

One Comment »

  • andra said:

    Cursa bucuresti larnaka ar fi trebuit sa plece la ora 16.05 si ni s-a comunicat ca vom decola la orele 22 insa nu e adevarat deoarece din cate ni s-a comunicat vom decola la 23.55.si poate nici atunci.este pentru prima si ultima oara cand mergem cu blue air

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.