Interceptari supersonice peste Marea Baltica

tu-22Joaca rusilor din zona baltica pare ca devine tot mai periculoasa. Cele mai recente vesti ne spun ca bombardierele si multiroalele lui Putin zboara in regim supersonic peste Marea Baltica, periclitand siguranta traficului civil si amenintand statele NATO.

Un prim episod de acest gen a avut loc in dimineata zilei de 24 martie, cand o formatie de doua bombardiere Tu-22M si doua multiroale Su-27 au sunat alarma in randul statelor din zona. Au raspuns italienii, care sunt stationati in Lituania in cadrul Baltic Air Policing, si suedezii.

Surpriza este ca unul dintre cele doua bombardiere Tupolev a cam luat-o inaintea formatiei, zburand in regim supersonic. A fost interceptat de un Eurofighter italian, dupa care a lasat-o mai moalesi s-a alaturat celor trei colegi pe care ii “parasise”.

Cateva ore mai tarziu, italienii si-au ridicat din nou Eurofighter-ele in aer pentru a intercepta doua Su-27 care zburau dinspre Kaliningrad spre Rusia, de asemenea in regim supersonic.

Din informatiile celor de la The Aviationist, s-ar parea ca este prima data cand rusii ard gazul supersonic peste Baltica in ultima perioada.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
jap
Guest
jap

Vin klingonienii!