Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

“Invizibilul” chinez, aproape de operationalizare

10 September 2016 4 Comments

j20Umbla vorba prin targ ca primul avion “invizibil”, stealth adica, al Chinei ar urma sa fie operational in mai putin de trei ani.

J-20, caci despre el este vorba, a intrat in faza Low Rate Initial Production (LRIP), preproductie cum i se spunea pe vremea noastra, patru bucati iesind de pe linia de fabricatie de la inceputul anului si pana acum.

Bursa zvonurilor spune ca ca avioanele-s receptionate direct de catre Fortele Aeriene Populare, lucru de altfel vizibil din fotografiile ultimelor doua modele LRIP, iesite din fabrica purtand cu mandrie stelele aviatiei militare.

Mai departe, cica primul regiment de J-20 ar urma sa fie complet echipat pana in vara anului viitor, operationalizarea fiind estimata pentru anul 2019, cu perspective de a fi grabita.

Se pare ca baietii mancatori de orez i-au batut crunt pe rusii lui Putin si au devenit a doua tara de pe planeta producatoare de avioane de lupta de generatia V.

Foto: www.fyjs.cn, via Andreas Rupprecht at China Defense Forum

4 Comments »

 • Jap said:

  Mie personal numi plac avioanele ăste numite ‘stealth’. Dar dacă așai moda… Păi J-20 e deja operaţional frățioare,de ce să m-ai aștepte 3 ani? Parcă acum o saptamînă defila prin Tibet și le arăta degetul mijlociu de la ambele mîini și picioare indienilor.

  • LanceR said:

   Esti amuzant, recunosc 🙂

   • Cezar said:

    Sigur ca e, doar saptamana asta a fost facuta plata in ruble convertibile. Pleaca omul la shopping online dupa program. 🙂

 • Jap said:

  Ruble? Mă jignești Cezar-san.La valoarea mea nu discut decît în £ € $ ¥.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.