Irakul nu poate folosi avioanele F-16 din cauza pilotilor nepregatiti

f-16Irakul nu poate folosi avioanele F-16 Bk.52 noi-noute din cauza pilotilor, care-s slabi pregatiti. Primii dintre acestia se afla de ceva timp la pregatire, in Statele Unite, insa i-au cam deceptionat pe americani.

Potrivit unor informatii din presa de peste Ocean, Irakul vrea sa pregateasca 24 de piloti de F-16 in Statele Unite, acestia urmand a fi instructori pentru colegii din Baghdad la revenirea acasa.

Abilitatile lor au fost considerate nesatisfacatoare de americani, care le-au transmis ca au nevoie de mult mai multa pregatire in zbor pentru a putea incepe cursurile de instructori.

Ar fi nevoie, conform oficialilor Air Education and Training Command, ca fiecare pilot irakian aflat in pregatire sa acumuleze cel putin 500 de ore de zbor pe F-16 inainte de a putea spera la statutul de instructor. Dar pentru ca irakienii sunt destul de slabi, si nu e vorba de fizic, o estimare mai realista ar fi de 600 sau chiar 700 de ore de zbor per pilot.

Asta se traduce prin macar doi ani de pregatire intensiva, urmand ca abia apoi Irakul sa spere ca va avea primii instructori pe F-16.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AdiLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Irachienii au mii de ore la activ pe miguri si nu pot zbura pe o conserva gringo?dar cei f-16,enterprise e ? Chiar i-au gasit de fraieri.

Adi
Guest
Adi

Irakienii sunt cunoscuti pentru coruptia endemica; in SUA nu au plecat pilotii cei mai buni sau mai bine pregatiti, ci cei “care trebuie”. Pentru a deveni instructor e o poveste complicata: in SUA instructor civil devii dupa vreo 120 de ore parca sau chiar mai repede, e stupid de putin; pe avioanele militare nu stiu exact, dar in Romania si alte tari din EU e nevoie de minim 300 de ore ca PIC plus toate calificarile suplimentare – instrument rating, multi-engine (cand e cazul), high performance aircraft (intra cam toate reactoarele si unele turboprop) etc. Deci 500 de ore e… Read more »