Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Iranul a prezentat drona stealth cu roti de carucior de supermarket | Video

11 May 2013 4 Comments

drona iranIndustria aeronautica iraniana a dat o noua lovitura, sefii statului islamist prezentand recent cea mai “proaspata” realizare – o drona stealth!

Aceasta, Hamaseh pe numele de botez, a fost dezvaluita curiosilor chiar de catre Ministrul Apararii din Iran, generalul de brigada Ahmad Vahidi. Baiatul asta a spus chiar ca noul aparat este capabil sa execute in acelasi timp misiuni de supraveghere, recunoastere si atac la sol.

Si, mai mult decat atat, poate face toate chestiile astea fara ca dusmanul sa afle intrucat e stealth! Dar cireasa de pe tort este vopseaua, una care aplicata cu aspiratorul, ca in vremurile de trista amintire de la noi.

In orice caz, noua drona socheaza de la prima fotografie. Primul lucru care sare in ochi este trenul de aterizare din fata, care pare “imprumutat” de la un carucior de cumparaturi din supermarket. Poate ca insa este o smecherie si aici, deoarece iranienii se lauda cu primul aparat de zbor stealth cu tren de aterizare fix!

Daca ne gandim si ca presupusele arme sunt acrosate pe aripi, nu depozitate in fuselaj, iar elicea din lemn nu este mascata in niciun fel trebuie sa concluzionam ca vopseaua este destul de smechera.

Bine, ideea e ca drona asta, stealth sau nu, zboara, spre deosebire de avionul stealth de generatia a V-a prezentat in urma cu cateva luni.

4 Comments »

 • Cristian said:

  Sa nu uitam ca au avut de unde sa se inspire..
  Adica de la drona capturata de la americani!

 • Admin said:

  Nu prea seamana cu aia… De altfel, ca toata lumea se indoieste ca drona asta poate face altceva in afara de supraveghere.

 • Cezar said:

  Cred ca daca le trimitem astora link-ul sitelui celor de la ARCA, in 2 luni gasim si un proiect de bombardier stealth, copiat dupa IAR 111, putin modificat si gata facut din carton di polistiren pentru expozitie. Colorat in verde, cu steagul persan si o rugaciune dedicata lui Mahomed pe el! :)))

 • Admin said:

  N-ar fi deloc exclus :))

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.