Home » Aviatie militara, featured

Israelul isi modernizeaza serios flota de F-15

21 January 2016 One Comment

f15Israelul a luat decizia de a investi serios intr-o modernizare ampla a flotei de avioane F-15I Ra’am. Asta chiar daca va deveni primul operator extern de F-35, cu primele avioane fiind asteptate sa soseasca la Tel Aviv chiar de anul viitor.

Prin urmare, autoritatile israeliene au anuntat oficial demararea programului de modernizare, care va cuprinde modificari structurale, instalarea unui radar AESA, a unui nou sistem de avionica si a unuia de armament.

Sunt, asadar, investitii considerabile, insa evreii considera F-15I un “avion strategic”, care poate fi utilizat pentru misiuni inaccesibile lui F-35, cat o fi el de stealth si generatia V.

Israelul are in dotare 25 de bucati de F-15I, plus peste 40 de bucati din variantele mai vechi, A/C. Din informatiile disponibile pana acum, se pare ca doar variantele I vor fi trecute prin acest program de modernizare.

One Comment »

  • Jap said:

    Știi cu cine modernizează păsările: cu gringo sau firmele din bătătură? Evreii nu sînt primii operatori externi de f-35,chiar și hakării chinezi au primit unul.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.