Italia si-a trimis Eurofighterele in Islanda pentru Politie Aeriana

islanda eurofighterFortele Aeriene Italiene au preluat serviciul de Politie Aeriana din Islanda, in acest scop deplasand in nordul Europei avioane multirol Eurofighter Typhoon.

Nu mai putin de sase asemenea aparate au ajuns, in data de 11 iunie, la baza aeriana islandeza Keflavik. Alaturi de ele au mai spus “prezent” doua “cisterne” KC-767A, care s-au retras insa, si un C-130J care a adus personalul tehnic si de deservire.

Cele sase Eurofightere italiene vor asigura misiuni de politie aeriana, QRA (Quick Reaction Alert) pentru ei, sub marea umbrela a NATO.

Imediat ce-au ajuns la Keflavik, pilotii italieni au fost pusi la treaba, ei fiind nevoiti sa efectueze o serie de zboruri pentru a se familiariza cu zona, asa numita certificare NATO pentru executarea misiunilor QRA.

Nordul Europei este un punct fierbinte de cateva luni de zile, rusii avand incursiuni tot mai dese in aceasta zona. Alarmele gradul I cu decolare pentru interceptarea tinte sunt frecvente pentru pilotii NATO din tarile baltice si Islanda, dar si pentru suedezii care colaboreaza indeaproape cu organizatia nord-altlantica.

Foto via The Aviationist

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of