Italienii s-au speriat dupa ce doua Eurofightere au interceptat un B777

Foto: Aeronautica Militare
Locuitorii din zona de nord-vest a Italiei s-au speriat dupa ce o celula de Eurofighter Typhoon a interceptat un Boeing B777 al Air France.

Aparatul civil, inmatriculat F-GZNF si efectuand zborul AF671 intre Saint Denis (Reunion) si Paris (Franta) nu a reusit sa intre in contact cu controlorii de trafic aerian italieni.

In aceste conditii, de la NATO Combined Air Operations Centre de pe baza aeriana Torrejón s-a dispus decolarea a doua avioane Eurofighter aflate in alarma pe aerodromul Istrana, de langa Treviso.

Pentru a intercepta Boeingul, cele doua avioane militare au trecut in regim supersonic, iar boom-ul sonic provocat de aceasta manevra i-a speriat pe unii dintre locuitorii zonei de nord-vest a tarii. Unele tabloide au publicat in editiile online materiale panicarde cu titluri dubioase, gen “bubuituri suspecte”. Cam ca la noi.

Eurofighterele si-au continuat misiunea, au interceptat Boeingul frantuzesc, au intrat in legatura cu echipajul si au solicitat efectuarea unui viraj de 360 de grade, se pare ca pentru a se convinge de faptul ca avionul nu a fost deturnat.

Dupa aceea, B777 a fost lasat in sarcina controlorilor aerieni francezi.

Ulterior, Fortele Aeriene au precizat ca a fost vorba despre o interceptare si au lamurit misterul “exploziilor neidentificate”.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of