Home » Aviatie militara, featured

Italienii s-au speriat dupa ce doua Eurofightere au interceptat un B777

24 March 2018 No Comment

Foto: Aeronautica Militare

Locuitorii din zona de nord-vest a Italiei s-au speriat dupa ce o celula de Eurofighter Typhoon a interceptat un Boeing B777 al Air France.

Aparatul civil, inmatriculat F-GZNF si efectuand zborul AF671 intre Saint Denis (Reunion) si Paris (Franta) nu a reusit sa intre in contact cu controlorii de trafic aerian italieni.

In aceste conditii, de la NATO Combined Air Operations Centre de pe baza aeriana Torrejón s-a dispus decolarea a doua avioane Eurofighter aflate in alarma pe aerodromul Istrana, de langa Treviso.

Pentru a intercepta Boeingul, cele doua avioane militare au trecut in regim supersonic, iar boom-ul sonic provocat de aceasta manevra i-a speriat pe unii dintre locuitorii zonei de nord-vest a tarii. Unele tabloide au publicat in editiile online materiale panicarde cu titluri dubioase, gen “bubuituri suspecte”. Cam ca la noi.

Eurofighterele si-au continuat misiunea, au interceptat Boeingul frantuzesc, au intrat in legatura cu echipajul si au solicitat efectuarea unui viraj de 360 de grade, se pare ca pentru a se convinge de faptul ca avionul nu a fost deturnat.

Dupa aceea, B777 a fost lasat in sarcina controlorilor aerieni francezi.

Ulterior, Fortele Aeriene au precizat ca a fost vorba despre o interceptare si au lamurit misterul “exploziilor neidentificate”.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.