Japonezii si-au trimis F-15 dupa o chinezarie

Conflictuletul dintre Japonia si China este departe de final, mancatorii de orez comunisti fiind tot mai decisi sa forteze parca un conflict in zona. Altfel nu prea se explica insistenta cu care chinezii violeaza spatiul aerian al vecinilor.

In aceasta saptamana, un avion bimotor chinezesc folosit pentru supraveghere maritima, a intrat in spatiul aerian japonez, in zona insulelor Senkaku, motivul de apriga disputa al celor doua tari.

Imediat, niponii au mobilizat nu mai putin de opt aparate de vanatoare F-15 si doua radare aeriene de tipul E-2C, asteptandu-se poate la o mica invazie chinezeasca.

Avionul comunistilor de pe continent, un Y-12 construit de Harbin Aircraft Manufacturing Corporation (HAMC) si inregistrat pe numele Chinese State Oceanic Administration, s-a retras catre casa.

“Putem confirma ca acest avion a intrat in spatiul aerian al tarii noastre. Este un incident regretabil. Noi vom continua sa actionam si sa reactionam fata de aceste violari ale suveranitatii nationale in acord cu legile si regulile interne”, a sustinut Osamu Fujimura, secretar al Guvernului.

“Zborul peste insulele Senkaku al avionului de supraveghere maritima a fost unul perfect normal. China cere Japoniei sa isi opreasca activitatile ilegale din apele si spatiul aerian al complexului de insule”, a replicat ministrul de externe al chinezoilor.

Din declaratiile astea e clar ca disputa va continua, daca nu chiar ca se va amplifica.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
valy Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
valy
Guest
valy

inca un motiv de pocneala pe harta geopolitica ……. interesant ar fi el de urmarit :)));)