Home » Aviatie militara, featured

Japonezii si-au trimis F-15 dupa o chinezarie

14 December 2012 One Comment

Conflictuletul dintre Japonia si China este departe de final, mancatorii de orez comunisti fiind tot mai decisi sa forteze parca un conflict in zona. Altfel nu prea se explica insistenta cu care chinezii violeaza spatiul aerian al vecinilor.

In aceasta saptamana, un avion bimotor chinezesc folosit pentru supraveghere maritima, a intrat in spatiul aerian japonez, in zona insulelor Senkaku, motivul de apriga disputa al celor doua tari.

Imediat, niponii au mobilizat nu mai putin de opt aparate de vanatoare F-15 si doua radare aeriene de tipul E-2C, asteptandu-se poate la o mica invazie chinezeasca.

Avionul comunistilor de pe continent, un Y-12 construit de Harbin Aircraft Manufacturing Corporation (HAMC) si inregistrat pe numele Chinese State Oceanic Administration, s-a retras catre casa.

“Putem confirma ca acest avion a intrat in spatiul aerian al tarii noastre. Este un incident regretabil. Noi vom continua sa actionam si sa reactionam fata de aceste violari ale suveranitatii nationale in acord cu legile si regulile interne”, a sustinut Osamu Fujimura, secretar al Guvernului.

“Zborul peste insulele Senkaku al avionului de supraveghere maritima a fost unul perfect normal. China cere Japoniei sa isi opreasca activitatile ilegale din apele si spatiul aerian al complexului de insule”, a replicat ministrul de externe al chinezoilor.

Din declaratiile astea e clar ca disputa va continua, daca nu chiar ca se va amplifica.

One Comment »

  • valy said:

    inca un motiv de pocneala pe harta geopolitica ……. interesant ar fi el de urmarit :)));)

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.