Japonezii si-au trimis F-15 dupa o chinezarie

Read Time:1 Minute, 7 Second

Conflictuletul dintre Japonia si China este departe de final, mancatorii de orez comunisti fiind tot mai decisi sa forteze parca un conflict in zona. Altfel nu prea se explica insistenta cu care chinezii violeaza spatiul aerian al vecinilor.

In aceasta saptamana, un avion bimotor chinezesc folosit pentru supraveghere maritima, a intrat in spatiul aerian japonez, in zona insulelor Senkaku, motivul de apriga disputa al celor doua tari.

Imediat, niponii au mobilizat nu mai putin de opt aparate de vanatoare F-15 si doua radare aeriene de tipul E-2C, asteptandu-se poate la o mica invazie chinezeasca.

Avionul comunistilor de pe continent, un Y-12 construit de Harbin Aircraft Manufacturing Corporation (HAMC) si inregistrat pe numele Chinese State Oceanic Administration, s-a retras catre casa.

„Putem confirma ca acest avion a intrat in spatiul aerian al tarii noastre. Este un incident regretabil. Noi vom continua sa actionam si sa reactionam fata de aceste violari ale suveranitatii nationale in acord cu legile si regulile interne”, a sustinut Osamu Fujimura, secretar al Guvernului.

„Zborul peste insulele Senkaku al avionului de supraveghere maritima a fost unul perfect normal. China cere Japoniei sa isi opreasca activitatile ilegale din apele si spatiul aerian al complexului de insule”, a replicat ministrul de externe al chinezoilor.

Din declaratiile astea e clar ca disputa va continua, daca nu chiar ca se va amplifica.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Japonezii si-au trimis F-15 dupa o chinezarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post F-16 gratis, dar nu pentru romani
Next post Canada si Japonia ar cam renunta la F-35