Home » Aviatie militara, featured

JF-17 prabusit sau cum se duce pe apa sambetei marketingul pakistanez (Video)

15 November 2011 4 Comments

Pakistanul a prezentat, la Dubai Airshow 2011, aparatul JF-17 Thunder. In clipul si in pliantele de prezentare, chinezaria este oferita la “doar” 20 de milioane de dolari bucata, un adevarat chilipir, dupa cum spun pakistanezii.

“Tehnologie de ultima ora la cel mai mic pret de pe piata!” Ce iti poti dori mai mult? Un avion care sa zboare, poate?

Ironic, la putin timp dupa ce “Tunetul” evolua in Dubai luandu-le ochii potentialilor cumparatori (care or fi?), un alt JF-17 a dat cu nasul de pamant in Pakistan.

Pilotul si-a pierdut viata iar chinezaria a inregistrat prima prabusire oficiala. Deocamdata nu se cunosc cauzele, insa accidentul va afecta serios sansele ca avionul sa fie exportat.

Pana una-alta, avem clipul video cu “chilipirul” chinezesc:

4 Comments »

 • Bogdangeorge said:

  Dumnezeu sa-l ierte pe pilot!e trist cand se intampla.

 • GeorgeGMT said:

  Bre aparatul poate sa fie destul de bun…pacat de cazatura, chiar imi este simpatic acest F-16 low-cost, facut pentru toata lumea. Poate o fi un accident normal, poate nu este din vina avionului, poate, poate…
  Eu ii urez cat mai multe bucati construite mai ales ca si Block 2 al JF-ului este pe picior de zbor!
  Pacat de pilot!

 • admin said:

  Acum depinde ce inseamna “destul de bun”. Destul de bun pentru Libia, Singapore, Bangladesh, Coreea de Nord sau Vietnam este, in conditiile in care respectivii potentiali utilizatori il folosesc pentru politie aeriana si trageri in poligon.

  N-am vrut sa zic ca avionul a cazut in Pakistan din cauza ca e prost, m-a intrigat totusi ironia – imediat ce a fost prezentat in Dubai, a si cazut. Ca o parere personala, am un “feeling” ca pakistanezii nu-s cei mai buni piloti din partea lor de lume, dar si ca introducerea lui JF-17 in serviciu a fost putin grabita.

  • GeorgeGMT said:

   Da bre cel mai probabil nu este un avion-eveniment, insa pentru tari ca cele enumerate de tine s-ar putea sa fie suficient. Acum fata de capacitatea pakistanezilor si altora ca ei de pilota avioane…decat sa cumperi S-30, F-15 scumpe, mai bine le dai JF-uri dastea mai trei la pret de doua. Una peste alta, fara a avea vreun motiv special, imi este simpatic tuciuriul de avion. Poate tocmai pentru ca este mic, amarat si da si el din aripii sa prinda un vant bun.
   Ironia este intradevar nefasta, ca sa spun asa, cam din aceeasi colectie cu faimosul Konkorski sovietic, care in zborul inaugural la Paris, a luat pamant in gura odata cu cativa cetateni francezi ce-si beau cafeau linistiti, in casele lor, fara sa stie ca “minunea” sovietica le va intra direct prin geamuri. Dumnezeu sa-i ierte! Cine i-o fi pus sa-si faca casa langa aeroport!? 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.