Home » Aviatie militara, featured

Kim a testat o racheta balistica intercontinentala pe 4 iulie

4 July 2017 2 Comments

Kim cel gras si nord-coreean a testat cu succes, se pare, o racheta balistica intercontinentala. Testul a avut loc pe 4 iulie, Ziua Independentei in SUA.

Racheta botezata Hwasong-14 a atins in timpul zborului altitudinea de 2.802 kilometri si a parcurs o distanta de 930 de kilometri.

Din cate am reusit sa citesc despre test, este cam prima data cand in mediile occidentale exista o ingrijorare reala privind programul rachetelor cu raza lunga de actiune nord-coreean.

Si chiar si reactia lui strump ma face sa cred ca lucrurile au devenit serioase, el iesind acum din ilogicul amenintarilor fara substanta si spunand urmatoarele:

North Korea has just launched another missile. Does this guy have anything better to do with his life? Hard to believe that South Korea and Japan will put up with this much longer. Perhaps China will put a heavy move on North Korea and end this nonsense once and for all!

Daca ma intrebati pe mine, omul ar fi vrut sa intervina in Coreea de Nord pana acum, dar n-a gasit sprijin. Nu doar sprijin chinezesc, ci nici pe cel al celor mai puternici aliati din zona.

Ori acum a schimbat placa si transmite ca principalele amenintate de tehnica lui Kim sunt chiar Coreea de Sud si Japonia.

Ramane de vazut ce se va intampla, insa in continuare mi-e foarte greu sa cred ca SUA ar putea permite ca nord-coreenii sa detina arme ca le pot lovi teritoriul, mai ales cu un Kim agresiv si imprevizibil.

2 Comments »

 • Cezar said:

  Probabil ca miscarea asta schimba totul in ecuatia asta. Acum nu stim daca racheta asta poate atinge deja tarmul SUA sau succesul asta face ca acest lucru sa devina inevitabil peste oaresce timp, insa de acum e clar ca SK, dar mai ales Japonia sunt tinte sigure. La o adica si China ajunge in vizor daca pe viitor lucrurile se schimba in relatia celor doua tari.

  Daca problema e reala si racheta asta deschide calea spre dezastrul SUA, eu intuiesc ca acum chiar se coace acel plan de neutralizare al NK, cu sau fara acceptul aliatilor, caci existenta americanilor este mai importanta pentru presedintele acestei tari, decat a aliatilor acesteia. Le dau timp chinezilor sa rezolve problema pana in vara anului viitor, altfel iankeii o sa dezlantuie iadul in peninsula.

  PS Sa-mi fie scuzata remarca, insa eu daca eram in locul lui Trump(desi nu imi e simpatic deloc) faceam la fel, caci nu poti astepta sa devii tinta si vanat. Decat 10 milioane de americani morti, mai bine tot atatia koreeni din ambele parti si japonezi la un loc. Ajungem la vorba lui Stalin cum ca victimele razboaielor sunt statistica, doar moartea indivizilor e o drama!

  Fereasca Dumnezeu!

  • Octavian said:

   De ce pana anul viitor? Ca timpul lucreaza in avantajul Coreei de N. Economia le este in crestere, numarul armelor nucleare sporeste la fel si forta lor (anul asta trebuie sa intre in functiune doua reactoare noi astfel o sa poata produce 50-60 arme noi pe an, iar daca se grabesc jumatate din numar in prima parte a anului mai ales ca NK acceseseaza uneori prematur materialul radioactiv din reactor, numarul IRBM si ICBM creste dimpreuna cu fiabilitatea, raza de actiune si precizia. NK au demonstrat in trecut capabilitatea de a produce in serie mare BM (uneori serii de peste 500). Au facut se zice progrese in domeniul SLBM si a torpilelor atomice. Acum e timpul de actiune. La NPR vorbeau de negocieri. Deci nimic special in viitor.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.