Kuznetsov a plecat acasa cu doua avioane mai putin

Primul voiaj de lupta al singurului portavion rusesc, Admiral Kuznetsov, s-a incheiat la inceputul anului, atunci cand copaia plina de rugina a primit ordinul de revenire acasa.

Kuznetsovul se intoarce in port mult mai usor dupa ce a pierdut doua avioane, un MiG-29K si un Su-33, ambele din cauza sarmelor ieftine folosite la apuntare.

Ramane si rusinea de a trimite avioanele pe o baza terestra pentru a efectua misiuni de lupta, pentru ca barca era inutilizabila.

O sa spuna unii ca sunt prea critic, ca singurul portavion rusesc si-a demonstrat forta si utilitatea. Problema in aceasta logica este ca n-a facut-o. Ba chiar pentru rusi ar fi fost mult mai ieftin sa suplimenteze avioanele de la Latakia si sa dea cu balistice de pe distrugatoare si submarine.

Aventura putinista cu trimiterea Kuznetsovului in misiune de lupta a fost un mare fiasco si ma indoiesc ca si cei mai infocati ultrasi prorusi pot sustine argumentat ca nu a fost asa.

Ce ne ramane asadar dupa primul voiaj de lupta al Kuznetsovului? Ne ramane o aventura scumpa, inutila si pe alocuri rusinoasa.

11
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
IAR 80GrigoreLanceRAdiflorin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Ia expirat RCA-ul. Cică îl trimit acasă să îi schimbe catalizatorul.

florin
Guest
florin

ba dimpotriva.A ajuns acolo,cu motoarele lui,rusii au capatat ceva experienta in operarea unui portavion in conditii de razboi,apropo,crezi ca are mai multa rugina decat cele americane,jumatate din ele fiind mai batrane ca el?

Adi
Guest
Adi

Hal de articol.

Grigore
Guest

Ar fi fost bine daca ar fi asa cum spui .
Razboiul asimetric se duce altcumva.
Kuznetov a facut o escala foarte periculoasa in Libia.

http://iar99soim.blogspot.ro/2017/01/kuznetov-ameninta-ill-be-back.html

IAR 80
Guest
IAR 80

Operarea unui portavion inca e o treaba periculoasa. Anul trecut portavionul USS Eisenhower era sa piarda un E-2C Hawkeye dupa ce un cablu s-a rupt la atrizare. 8 marinari au fost raniti. Sunt cazuri in care F-18 care au luat foc in timp ce rulau pe pista portavioanelor. Astfel de incidente sunt destul de dese. US Naval institute aproximeaza ca 12.000 de avioane au fost pierdute de US Navy de la inceputuri, majoritatea fiind incidente la aterizare sau decoloare.