Home » Aviatie militara, featured

Kuznetsov a plecat acasa cu doua avioane mai putin

20 January 2017 11 Comments

Primul voiaj de lupta al singurului portavion rusesc, Admiral Kuznetsov, s-a incheiat la inceputul anului, atunci cand copaia plina de rugina a primit ordinul de revenire acasa.

Kuznetsovul se intoarce in port mult mai usor dupa ce a pierdut doua avioane, un MiG-29K si un Su-33, ambele din cauza sarmelor ieftine folosite la apuntare.

Ramane si rusinea de a trimite avioanele pe o baza terestra pentru a efectua misiuni de lupta, pentru ca barca era inutilizabila.

O sa spuna unii ca sunt prea critic, ca singurul portavion rusesc si-a demonstrat forta si utilitatea. Problema in aceasta logica este ca n-a facut-o. Ba chiar pentru rusi ar fi fost mult mai ieftin sa suplimenteze avioanele de la Latakia si sa dea cu balistice de pe distrugatoare si submarine.

Aventura putinista cu trimiterea Kuznetsovului in misiune de lupta a fost un mare fiasco si ma indoiesc ca si cei mai infocati ultrasi prorusi pot sustine argumentat ca nu a fost asa.

Ce ne ramane asadar dupa primul voiaj de lupta al Kuznetsovului? Ne ramane o aventura scumpa, inutila si pe alocuri rusinoasa.

11 Comments »

 • Jap said:

  Ia expirat RCA-ul. Cică îl trimit acasă să îi schimbe catalizatorul.

 • florin said:

  ba dimpotriva.A ajuns acolo,cu motoarele lui,rusii au capatat ceva experienta in operarea unui portavion in conditii de razboi,apropo,crezi ca are mai multa rugina decat cele americane,jumatate din ele fiind mai batrane ca el?

 • Adi said:

  Hal de articol.

 • Grigore said:

  Ar fi fost bine daca ar fi asa cum spui .
  Razboiul asimetric se duce altcumva.
  Kuznetov a facut o escala foarte periculoasa in Libia.

  http://iar99soim.blogspot.ro/2017/01/kuznetov-ameninta-ill-be-back.html

 • IAR 80 said:

  Operarea unui portavion inca e o treaba periculoasa. Anul trecut portavionul USS Eisenhower era sa piarda un E-2C Hawkeye dupa ce un cablu s-a rupt la atrizare. 8 marinari au fost raniti. Sunt cazuri in care F-18 care au luat foc in timp ce rulau pe pista portavioanelor. Astfel de incidente sunt destul de dese. US Naval institute aproximeaza ca 12.000 de avioane au fost pierdute de US Navy de la inceputuri, majoritatea fiind incidente la aterizare sau decoloare.

  • LanceR said:

   depinde cum calculezi incidenta incidentelor. la numarul de portavioane operate, la numarul de zboruri efectuate de avioanele de pe portavioane. oricum o dai, kuznetsov nu iese bine 🙂

   • IAR 80 said:

    Vodcarii nu au experienta in operarea unui portavion. De altfel Kuznetov nici nu e un portavion in adevaratul sens al cuvantului ci un aircraft cruiser (crucisator purtator de avionane).
    Partea stupida e ca nici nu aveau nevoie de el in operatiuni, l-au scos si ei de la naftalina sa arate ca au asa ceva.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.