Lockheed detaliaza oferta T-50 pentru Polonia

T-50Lockheed Martin a decis sa dea o parte din carti pe fata si si-a instruit reprezentantii sa detalieze parte din oferta T-50 Golden Eagle catre Polonia.

Asa cum va anuntam cu mai bine de o luna in urma, Polonia vrea sa achizitioneze pentru propriile Forte Aeriene opt avioane reactive de antrenament avansat (advanced jet trainer – AJT) noi noute iar pentru a realiza acest deziderat au intrebat producatorii cam ce marfa au si la ce pret.

Au venit patru propuneri, Lockheed si al sau T-50 Golden Eagle fiind unul dintre competitori.

Potrivit lui John Neilson, directorul de comunicatii al fabricantului american pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, avioanele poloneze, daca “lesii” vor selecta T-50 pana la urma, vor fi construite in afara tarii, in principiu pentru ca este vorba de un numar mic de aparate.

Neilson a mai lasat sa se inteleaga faptul ca este gata sa faca o concesie polonezilor, anume ca intretinerea si repararea avioanelor sa se faca la ei acasa, probabil la fabrica WZL-2 din Bydgoszcz. De asemenea, a mai promis infiintarea unui centru de pregatire de ultima generatie in cadrul Academiei Fortelor Aeriene de la Deblin, pe model britanic.

T-50 are trei rivali in lupta pentru dotarea Fortelor Aeriene Poloneze, anume Aero Vodochody L-159T1, Alenia Aermacchi M-346 si BAE Systems Hawk AJT

3
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarAdminbogdan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
bogdan
Guest
bogdan

pe asta il vor alege.sa fie in compatibilitate cu f16-le lor.li se va propune si varianta monoloc ptr a inlocui su22.imi dau si eu cu presupusul.