Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Lockheed detaliaza oferta T-50 pentru Polonia

29 May 2013 3 Comments

T-50Lockheed Martin a decis sa dea o parte din carti pe fata si si-a instruit reprezentantii sa detalieze parte din oferta T-50 Golden Eagle catre Polonia.

Asa cum va anuntam cu mai bine de o luna in urma, Polonia vrea sa achizitioneze pentru propriile Forte Aeriene opt avioane reactive de antrenament avansat (advanced jet trainer – AJT) noi noute iar pentru a realiza acest deziderat au intrebat producatorii cam ce marfa au si la ce pret.

Au venit patru propuneri, Lockheed si al sau T-50 Golden Eagle fiind unul dintre competitori.

Potrivit lui John Neilson, directorul de comunicatii al fabricantului american pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, avioanele poloneze, daca “lesii” vor selecta T-50 pana la urma, vor fi construite in afara tarii, in principiu pentru ca este vorba de un numar mic de aparate.

Neilson a mai lasat sa se inteleaga faptul ca este gata sa faca o concesie polonezilor, anume ca intretinerea si repararea avioanelor sa se faca la ei acasa, probabil la fabrica WZL-2 din Bydgoszcz. De asemenea, a mai promis infiintarea unui centru de pregatire de ultima generatie in cadrul Academiei Fortelor Aeriene de la Deblin, pe model britanic.

T-50 are trei rivali in lupta pentru dotarea Fortelor Aeriene Poloneze, anume Aero Vodochody L-159T1, Alenia Aermacchi M-346 si BAE Systems Hawk AJT

3 Comments »

 • bogdan said:

  pe asta il vor alege.sa fie in compatibilitate cu f16-le lor.li se va propune si varianta monoloc ptr a inlocui su22.imi dau si eu cu presupusul.

  • Admin said:

   Greu de spus in momentul asta. T-50 e cel mai scump dintre cele 4 aparate care sunt in concurs si pana si pentru polonezi conteaza aspectul pretului.

   Un lucru e clar, decizia nu va fi luata prea curand.

   • Cezar said:

    Foarte, foarte bine….daca mai asteapta ceva timp. In felul asta putem propune si noi IAR XT pentru achizitie. Cel mai probabil va fii cel mai ieftin dintre toate, competitiv dat fiind ca-i ultimul creat si evident compatibil cu F 16&CO. Eu cred ca daca il terminam pana fac polonezii alegrea finala, avem sanse destul de bune sa-l impunem pe piata slavilor din apus, astfel putem deschide si alte usi. Hai ca nu-i greu, vointa si chef de munca ne mai trebuie!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.