Mai multe Gripen pentru Suedia

Forțele Aeriene Suedeze au nevoie de 60-80 avioane de luptă Gripen noi.

Aviația militară suedeză are nevoie de 80 de avioane de luptă Gripen noi, pentru a înlocui flota învechită pe care o deține în prezent.

Ministerul Apărării din Suedia a precizat că are nevoie de 60 – 80 de avioane, deoarece programul de modernizare a sistemului de avioane de luptă nu va începe mai devreme de 2020 și va dura aproximativ 10 ani.

“Modernizarea avioanelor JAS-39 Gripen este necesară pentru a ne asigura că acest sistem este relevant din punct de vedere operațional și că, pe termen lung, apărarea noastră aeriană va fi printre primele din lume”, au declarat surse din minister.

Grupul suedez furnizor de sisteme de apărare și securitate Saab a menționat, într-un comunicat de presă, că aceste modernizări “ar crea loc pentru mai multe arme și pentru mai mult combustibil, fapt ce conduce la o eficiență sporită a aparatului, precum și o durabilitate mai mare”.

Saab a mai spus că un radar mai bun și un sistem îmbunătățit de alertare și contra-acțiune ar trebui incluse în programul de modernizare a avioanelor de luptă.

Asta e comunicatul de presa al celor de la Saab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.