Home » Aviatie militara, featured

MiG-uri 21 modernizate pentru Croatia?

22 December 2011 One Comment

Fortele Aeriene Croate se pare ca iau in considerare posibilitatea modernizarii batranelor MiG-uri 21, dupa cum informeaza presa locala.

Criza financiara ar face imposibila achizitia unor aparate noi, multirol, astfel ca oficialii aviatiei militare din Croatia s-au gandit la o solutie de compromis – modernizarea MiG-urilor si prelungirea duratei de viata in speranta ca, peste cativa ani, se vor gasi fonduri pentru a relua procesul de achizitie.

Printre companiile ce ar putea primi comanda pentru modernizarea MiG-urilor 21 croate se numara RSK MiG, din Rusia, Elbit, din Israel, Hindustan Aerospace Ltd. (HAL), din India, dar si… Aerostar Bacau.

Croatii nu au ramas insensibili la LanceR-ul autohton si par ca si l-ar dori si ei, in cazul in care nu se gasesc bani de multirol.

Totusi, ei sunt nemultumiti de preturi, sustinand ca modernizarea unui “21” facuta de Aerostar, Elbit sau de cele doua impreuna au costa doua milioane si jumatate de dolari per aparat, in timp ce RSK MiG face aceasta operatiune cu doar un milion si jumatate de dolari. Noi avem insa avantajul de a lucra la standarde NATO, ceea ce isi doresc si croatii.

Ramane de vazut ce solutie vor gasi sefii aviatiei croate pentru ca, nu trebuie sa uitam, recent, Suedia si Saab au oferit aparate Gripen in leasing.

De asemenea, nu cu mult timp in urma se vorbea de o asociere in 3, Romania, Bulgaria, Croatia, pentru o comanda extinsa de avioane multirol, ceea ce ar fi dus la ieftinirea aparatelor.

One Comment »

  • bogdangeorge said:

    dar acum Aerostar participa separat de elbit,nu?macar e ar pune mana pe contract.nue cine stie ce dar bun si asha.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.