Home » Aviatie militara, featured

MiG-urile 21 croate vor fi reparate in Ucraina

12 June 2013 No Comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAvioanele MiG-21 ale Fortelor Aeriene Croate vor fi supuse reparatiilor capitale in Ucraina, la SE Odessa Aircraft Plant. Aerostarul a ramas pe dinafara in aceasta afacere.

Ministerul Apararii din Croatia a anuntat ca a selectat compania ucrainiana pentru a efectua lucrarile de reparatie capitala pentru un numar de 12 avioane MiG-21 bis.

“Ministerul Apararii a ales un contractor pentru programul de reparatie capitala a avioanelor MiG-21. Este vorba despre compania de stat ucrainiana pentru exportul si importul de tehnica militara, UKRSPECEXPORT”, se arata intr-un comunicat al croatilor.

Cum fosta tara iugoslava nu are decat 7 MiG-uri 21 bis in dotare, contractul prevede si achizitionarea altor cinci asemenea avioane si supunerea lor acelorasi lucrari.

Ucraina are deja 8 MiG-uri in conservare, “confiscate” yemenitilor care nu au mai putut sa-si plateasca lucrarile contractate.

Valoarea intelegerii dintre Croatia si Ucraina se ridica la 13,9 milioane de euro. Comparativ, Aerostarul a anuntat, in decursul discutiilor, ca solicita 18,6 milioane de euro pentru acest contract.

Totusi, partea romana mai are, cred, o sansa. Din comunicatul croatilor reiese clar ca aceasta intelegere vizeaza doar reparatia capitala a avioanelor si prelungirea resursei de zbor. Or croatii mai vor si modernizarea MiG-urilor dupa ce au constatat ca n-au bani de multirol, nici macar la mana a doua.

Foarte probabil, modernizarea va fi inclusa intr-un alt contract.

Foto: planewatcher.com

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.