Home » Aviatie militara, featured

MiG-urile 29 ale Fortelor Aeriene Nord Coreene | Foto

4 April 2013 No Comment

kim-jong-unMiG-ul 29 este cel mai modern avion aflat in dotarea Fortelor Aeriene Nord Coreene si, asa cum se intampla si la noi in urma cu nu atat de multi ani in urma, este invaluit intr-o aura de mister, fiind secret de stat.

Pentru o aviatie militara care inca foloseste MiG-ul 15, Fulcrumul este de pe alta planeta, astfel ca este secretizat si ferit de ochii curiosilor.

Cele 25-35 de MiG-uri 29 sunt masate pe baza aeriana Sunchon, situata in apropierea capitalei Pyongyang. Aparatele sunt tinute departe de ochii curiosilor si chiar ai satelitilor, in hangare subterane, fiind scoase “la lumina” doar cand sunt programate la zbor sau cand sunt supuse lucrarilor de reparatii/intretinere.

In urma cu un an insa, cand “the dear leader” Kim Jong Un era la inceput de mandat, Korean Central News Agency (KCNA) a dat publicitatii mai multe imagini cu acesta in vizita la… pilotii de MiG-29.

Astfel a putut fi vazut de toata lumea un asemenea avion, vopsit intr-un superb verde de camuflaj (daca esti daltonist).

Iata, mai jos, imaginile, via The Aviationist

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.