Mirage F1, retras oficial din dotarea Fortelor Aeriene Spaniole | Foto

mirage F1 retragereIn urma cu doua luni, pe 23 aprilie 2013, Fortele Aeriene Spaniole – Ejercito del Aire – au organizat o zi a portilor deschise la baza aeriana Albacete, prilejul fiind retragerea avioanelor Mirage F1.

Oficialii iberici au facut publice imaginile de la festivitate abia acum, asa ca le prezentam si noi.

Portile bazei din Albacete ar fi trebuit sa se deschida la ora 10.30, insa pentru ca oamenii au venit in numar neasteptat de mare s-a luat decizia permiterii accesului publicului cu jumatate de ora mai devreme.

Evenimentul propriu-zis a inceput la ora 11.00 cu o comemorare a pilotilor de Mirage F1 care si-au pierdut vietile in accidente. A urmat apoi o mica demonstratie aeriana de la care n-au lipsit parasutistii militari – Patrulla Acrobatica Paracaidista del Ejercito del Aire (PAPEA) – formatia de elicoptere iberica Patrulla Acrobatica de helicopteros del Ejercito del Aire sau formatia de acrobatie a Fortelor Aeriene Spaniole, Patrulla Aguila.

Cel mai frumos moment al evenimentelor a fost trecerea unei formatii de trei Mirage F1 flancata de trei Eurofighter Typhoon, in timp ce putin mai in spate Patrulla Aguila colora cerul in culorile drapelului spaniol.

Foto via Ejercito del Aire

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of