Miting aviatic la Craiova

Orasul Craiova, mai precis aeroportul din Banie, va fi gazda unui miting aviatic ce se anunta a fi de exceptie. Evenimentul va avea loc sambata, 27 octombrie, si este una dintre ultimele ocazii din acest an de a-i urmari in zbor pe pilotii care ne-au incantat toata vara.

Asociația Română pentru Istoria și Propaganda Aeronauticii (A.R.P.I.A.) – filiala Craiova, sărbătorește “60 de ani de aviație cu reacție pe aerodromul Craiova”.

Mitingul de la Craiova va incepe sambata dimineata, incepand cu ora 10.00, cand va avea loc o conferinta de presa in care va fi prezentata macheta la scara 1:1 a avionului construit de Henry Coanda.

Apoi, de la ora 10.30, urmeaza nu mai putin de patru ore de de spectacol aeronautic, dupa urmatorul program:

– exercitiu CSAR (căutare şi salvare prin luptă) MIG 21 – Forţele Aeriene Române.

– evoluție ŞOIMII ROMÂNIEI – Aeroclubul României (formație de 4 avioane)

– evoluție formație Zlin 142

– evoluție formație Ikarus C42

– evoluție planor

– lansări parașutiști

– evoluție balon cu aer cald

Intrarea spectatorilor este libera iar Regia Autonomă de Transport Craiova va pune la dispoziţia craiovenilor în mod gratuit, autobuze care vor deservi ruta –Staţie Lăpuş –Aeroport şi retur pe toată durata mitingului aviatic şi după finalizarea lui în vederea asigurării afluirii şi defluirii călătorilor din zona respectivă.

Spectacolul aerian va fi urmat de un simpozion aniversar sub titulatura “OLTENIA AERONAUTICA” – 60 de ani de la înfiintarea primelor unități înzestrate cu avioane de luptă reactive pe aerodromul Craiova unde accesul se va face pe bază de invitație.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of