Home » Aviatie militara, featured

Nigeria primeste Super Tucano pentru Fortele Aeriene

3 January 2018 2 Comments

Nigeria va primi in curand o escadrila de Super Tucano. Avioanele produse de brazilienii de la Embraer vor ajunge in statul african via SUA.

Recent, ambasadorul american in Nigeria a prezentat o LOA – letter of acceptance – pentru un contract pentru 12 avioane A-29 Super Tucano, armament, pregatire si suport logistic in valoare de 593 de milioane de dolari.

A-29 pare ca este cel mai bun avion pentru CAS (close air support) si COIN (counter-insurgency) din lume, astfel ca americanii il “exporta” pe unde pot.

Afghanistanul opereaza cu destul de mult succes Super Tucano, iar columbienii l-au folosit intensiv in misiuni contra pozitiilor rebelilor FARC.

2 Comments »

 • Jap said:

  Nu era m-ai ieftin ca gringo sa le vînda niste P-51 Mustang?

 • Raptor said:

  Prima fraza e gresita “vor ajunge in statul AMERICAN via SUA”
  Nu stiu daca poate face CAS, sincer nu cred, iar din cate stiu e cele mai bun la COIN si este foarte ieftin de operat.
  La CAS ramane lider A-10 american, urmat de Su-25 si noile variante.
  Cele din Afghanistan daca nu ma insel au fost cumparate de americani su donate armatei afhane asa cum au facut si cu Mi-17 pe care le-au cumparat de la ivan si le-au donat afghanilor.

  Nigeria va creste foarte mult in urmatorii ani, au un presedinte care a fost primar al unui mare oras de pe coasta care a fost foarte sarac. Omul e pus pe treaba si pe dezvoltarea tarii, investeste de ani buni in proiecte foarte mari de infrastructura si se vede deja in economie, mai mult au inceput sa apara investitori, iar de cand a ajuns la putere gruparile criminale au viata grea in Nigeria.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.