Home » Aviatie militara, featured

Noile Air Force One, dezvoltate pe B747-8 ex Transaero

10 August 2017 No Comment

Foto: Wiki

Noile avioane ale administratiei americane, cunoscute ca Air Force One, vor fi dezvoltate pe doua Boeing 747-8 construite pentru rusii de la Transaero.

Boeing a primit contractul prin care va transforma cele doua avioane in aeronave prezidentiale, cu tot ce inseamna acest lucru.

Programul noilor avioane ale presedintelui SUA a devenit controversat de la instalarea la putere a lui Donald Trump, care a criticat vehement costul ridicat al acestora.

Preluarea celor doua B747 construite deja de Boeing inseamna o reducere destul de insemnata a programului, insa smecheria este ca acum USAF si producatorul american n-au mai anuntat costurile.

Prin urmare, nu se stie cat vor costa avioanele si cat se va plati pentru retrofit.

Transaero a fost o companie ruseasca ce opera zboruri charter. Operatorul care avea sediul in St. Petersburg a intrat in faliment la finalul lui 2015. Avioanele ce vor deveni Air Force One au fost comandate de rusi, insa acestia nu le-au si preluat.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.