Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Northrop va construi viitorul bombardier strategic american

28 October 2015 One Comment

bombardierCompania Northrop Grumman a fost desemnata invingatoare a duelului privind constructia viitorului bombardier strategic american, Long Range Strike Bomber (LRS-B), conform unui anunt oficial al Pentagonului.

Oamenii din domeniul apararii se asteapta insa ca pana la atribuirea efectiva a contractului invinsii Boeing-Lockheed Martin sa faca tot posibilul pentru a prelua ei dezvoltarea viitorului bombardier.

Ce mi se pare ciudat este ca, pana in momentul de fata, se stiu extrem de putine detalii despre acest bombardier.

Din declaratiile oficialilor americani, se pare ca cele doua echipe care au intrat in finala LRS-B au dezvoltat modele destul de avansate, care n-au fost insa prezentate public.

Si-acum ma gandesc la competitiile pentru F-22 si F35, acolo unde toata lumea a putut vedea prototipurile finaliste, iar competitia a fost acerba. De aceasta data, totul a fost facut in spatele usilor inchise.

Se speculeaza ca va fi un avion relativ mic, cu dimensiuni similare cu B-2 Spirit, care va putea executa misiuni individual sau ca parte a unui grup de atac.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.