Home » Aviatie militara, featured

Norvegia isi ia F-35A

16 June 2012 No Comment

Guvernul norvegian a anunţat vineri că a autorizat achiziţionarea primelor două avioane militare multirol F-35A, dintr-un program ce prevede cumpărarea a 52 de aparate de acest tip, fabricate de Lockheed Martin, pentru o sumă totală de 8 miliarde de euro.

“Norvegia a început astăzi cel mai mare proiect de achiziţii publice din istoria sa”, a indicat guvernul de la Oslo, într-un comunicat. “F-35, pe care Norvegia l-a ales în 2008, reprezintă o generaţie complet nouă de avioane de luptă, care va constitui piatra de temelie a forţelor armate norvegiene viitoare”, a subliniat ministrul norvegian al Apărării, Espen Barth Eide, potrivit mOldpres, care citează agenţii de presă internaţionale.

Norvegia a decis în 2008 achiziţionarea a 52 de avioane F-35 Lightning II de la Lockheed Martin, pentru suma de 60 miliarde de coroane (8 miliarde de euro). Guvernul a întârziat însă comanda până la obţinerea acordului autorităţilor americane pentru echiparea aparatului cu un sistem de arme norvegian, acord intervenit în această săptămână.

Ziua Veche

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.