Home » Aviatie civila, featured

Noua pista a Aeroportului International Cluj-Napoca intra in lucru

10 September 2011 No Comment

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat, marţi, că noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca va intra în execuţie, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins plângerea uneia dintre firmele care a pierdut licitaţia.

Alin Tişe a declarat, într-o conferinţă de presă, că etapa de 2.100 de metri a noii piste de 3.500 de metri va fi încheiată în termen de şase luni, moment din care ea va fi operaţională.

”Având în vedere că am câştigat licitaţia depusă la Consiliul Naţional, CJ va trece mâine (n.r. miercuri) la semnarea acestui contract şi joi ne dorim să începem lucrările. Este un pas important pentru că am fost blocaţi timp de şase luni”, a spus preşedintele CJ Cluj.

Alin Tişe a mai afirmat că visul său este ca după încheierea lucrărilor la întreaga pistă să opereze de pe aeroportul clujean şi curse transatlantice.

”Dorinţa mea ar fi ca, după ce vom realiza pista de 3.500 m, să putem opera cu aeronave mari, lucru care acum nu este permis din cauza infrastructurii, şi un vis de-al meu e să putem realiza un zbor transatlantic, de exemplu Cluj – New York”, a menţionat Tişe.

Pe 16 iunie, CJ Cluj anunţa că prima parte, de 2.100 de metri, a viitoarei piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca ar urma să fie construită de o asociere de trei firme, contra sumei de 137 de milioane de lei, în urma organizării licitaţiei.

”Am avut şase oferte, patru oferte au fost declarate inacceptabile şi neconforme. Din cele două oferte rămase a fost declarată câştigătoare oferta cu preţul cel mai mic, respectiv SCC Napoca SA, SCCICCO Systems SRL şi SC Geo Arc SRL, la preţul de aproximativ 137 de milioane de lei”, a spus Tişe.

Anul trecut a mai fost organizată o licitaţie pentru construirea porţiunii de 2.100 de metri.

Sursa: AGERPRES

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.