Home » Aviatie militara, featured

Noutati despre F-35: A-ul trage cu tunul, C-ul merge pe portavion

21 August 2015 7 Comments

f35Mult-hulitul F-35 faci pasi destul de repezi catre operationalizare. Dupa ce varianta B a atins chiar IOC-ul, A-ul si C-ul se apropie si ele de acest moment.

US Navy planuieste sa duca varianta C pe portavionul USS Eisenhower pentru o noua sesiune de testare in aceasta toamna, dupa cum sustin mai multe surse.

Totusi, estimarile americanilor arata ca F-35C ar urma sa devina operational in cadrul US Navy abia in 2018, intr-o prima escadrila de 10 aparate, urmand ca numarul acestora sa creasca apoi in fiecare an.

Varianta A, a USAF, nu sta nici ea degeaba, ba a fost pusa sa traga cu tunul de bord. Deocamdata de la sol, dar pentru toate e un inceput.

Cred ca aceste miscari de trupe arata, daca mai era nevoie, ca SUA nu are nicio intentie de a renunta la proiectul foarte scump care este F-35, in ciua problemelor intalnite in faza de dezvoltare pana acum.

7 Comments »

 • Jap said:

  Pt. ce au m-ai pus tunul ala pe el? Că dacă se va ajunge la dogfight,ipotetic vorbind,în ziua de azi orice este posibil,vor fi făcuti fasole cu cărnați de suhoaiele înfometate,vezi ce au pățit englezii la ei acasă, 12-0 cu jegoasele alea de ’30 pe care le blamezi,de ’35 nu m-ai vorbim,iar de atac la sol nici nare rost să m-ai vorbim după ce am vazut cu toţi ce sa întîmplat în ucraina,deci,pt ce au m-ai pus gringo tunul pe dînsul?

  • LanceR said:

   S-ar putea ca F-35 sa ii surprinda pe multi. La fel si EF-ul, care va avea in curand un nou pachet aerodinamic. Asa ca Suhoaiele vor ramane sa se dea peste cap la show-uri, iar astea vor lua contractele 🙂

 • Jap said:

  Văd că mă fentezi cu răspunsul tău la întrebarea mea,pt ce au m-ai pus gringo tunul pe dînsul? Frate eu zic că alții o să pună “tunul”pe el,după ce indienii au șters pe jos cu EF chiar la englezi în batatura 12-0 de-a vuit internetul 7 zile și 8 nopţi,tu chiar m-ai crezi că vor m-ai prinde vreun contract la export,cînd pe buzele tuturor astăzi se aude rafale rafale,rafale și iarăși rafale,la Paris air Șou peste 100.000 de mii de spectatori au aplaudat,filmat,fotografiat “dansul” lui Su-35,cînd o să facă și f-35 așa ceva ? Niciodată,și apropo,chinezii chiar au cumpărat 24 su-35 iar săptamîna viitoare aflăm cine a ma-i dat comanda pt încă 48 de bucăţi,apropo,de ce au pus tunul pe el?

  • LanceR said:

   Esti ca o moara stricata, mai Jap :))

   Au pus tun pentru ca e avion multirol. Au mai facut americanii greseala sa fabrice avion fara tun de bord si si-au luat-o grav cu F-4 in Vietnam.

   Daca tu crezi ce scriu indienii, treaba ta 🙂 Su-35 nu are niciun contract la export, desi l-au oferit rusii si prin Myanmar. Pentru F-35 e coada. Oare de ce?

 • Jap said:

  Este adevărat că f-35 este multirol,dar cum îți spuneam că în aer-aer nu o săl folosească niciodată ar insemna sinucidere curată și în atac la sol la fel și întrebarea mea logică este: dacă îl are și nul folosește niciodată de ce lau mai pus? Că în fișa lui șcrie ‘multirol’ ?prietene eu nu cred ce scrie pe internet,eu am citit pe mai multe saituri străineze si toți zic că a fost 12-0, eu nu am fost la exercițiu în cauză și nici tu,pînă acum englezii n-au venit cu nici o probă video să arate alt scor,drept urmare mă alătur și eu turmei și strig în gura mare 12-0,despre su-35 m-ai așteaptă puţin și ai să te convingi singur.

 • Jap said:

  Astăzi mă simt în vogă și cum tu nu mi-ai dat nici un răspuns logic la întrebările mele,să-ți răspund și la ultima întrebare,de ce este coadă la f-35? Eu pun întrebarea diferit,de ce nu dă gringo f-35 la toți “prietenii”? Așa zisa coadă are rădăcini politice și nu tehno-militare cum ar fi normal,la alți li sa impus etc. canadienii ei sînt legați de sua politic,economic, militar chiar am putea spune că sînt al 51 stat federal dar nu sînt,australia la fel dar cu toții știm că sînt supușii reginei,corea de sud,pt cine au murit soldaţii sua in ani 50-53? Ai uitat cînd coreenii salivau după Ef și a venit gringo și iau urechiat și apoi i-au adus pe calea ce-a “bună”,de japonezi la fel,evreilor ca ajutor militar,motivele “cozii” aproape diferă de la țară la țară dar are un numitor comun influența.

  • LanceR said:

   F-35 e un avion dezvoltat de SUA in colaborare cu mai multi parteneri externi. Tarile care stau la coada sa-l cumpere acum au investit bani seriosi in dezvoltarea avionului. Daca era un “flop”, nu mai baga nimeni bani in el si ii lasau pe americani sa-si rupa gatul de unii singuri.

   Despre indieni ti-am mai scris aici. Ca nu vrei sa intelegi, e treaba ta. Nici macar indienii nu au facut publice conditiile luptelor aeriene, iar atunci cand au fost intrebati cum s-au descurcat in BVR impotriva Eurofighter s-au albit la fata si au dat din colt in colt. N-am spus niciodata ca Su-30MKI nu e bun manevrier, mai ales cu tractiunea vectorizata, insa ca platforma aeriana de atac e relativ slab fata de avioanele de gen.4+ occidentale, cum sunt Rafale si Eurofighter. Sau F-16 C/D Bk.52.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.