Paris Air Show 2013: Stirile din 19 iunie

paris 2013Salonul Aeronautic de la Paris, editia 2013, a inceput, luni, in centrul expozitional de la Le Bourget. Asa cum am promis, iata stirile zilei din capitala Frantei.

– Hakan Buskhe, CEO-ul Saab, a anuntat ca, in viitor, Gripen E/F ar putea fi dezvoltat ca o platforma UAV, pilotul fiind dat jos din carlinga si transformat intr-un operator de drona. Drona foarte scumpa si foarte performanta, dar drona.

– Oficialii francezi anunta ca au accelerat programul de pregatire a pilotilor si tehnicienilor pentru ca acestia sa poata lua in primire primul Airbus A400M operational in cel mai scurt timp.

– Americanii de la Lockheed Martin analizeaza posibilitatea conversiei lui C-130J intr-o varianta pentru operatorii civili, pentru a inlocui astfel batranul L-100 Hercules.

– Mikhail Pogosyan, directorul companiei ruse United Aircraft, sustine ca multirolul Suhoi Su-35 ar putea avea vanzari de cam 200 de bucati. Acestea ar fi impartite echitabil intre piata locala, Fortele Aeriene ale Mamei Rusia in speta, si piata externa. Asadar, am putea avea 100 de Su-35 plecate la export in anii urmatori. Oare s-au hotarat brazilienii? 🙂

– Acelasi Mikhail Pogosyan a anuntat ca Suhoi va mari rata de productie a avionului de transport regional Superjet 100, sau SSJ-100 pe numele mic. Astfel, el spera ca in anii urmatori sa se ajunga la 50-60 de aparate fabricate anual.

Ramaneti pe Aviatia Magazin pentru alte stiri de la Paris.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of