Petitie pentru multirol. Si nu numai

Intentia ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, de a cheltui 600 de milioane de dolari pe 12 avioane vechi (mana a doua sau mana treia, inca nu am aflat) a provocat discutii destul de aprigi in mediul acesta online, astfel ca, inevitabil, a aparut si o petitie 🙂

In mod normal, aceste initiative le privesc, in cel mai bun caz, cu maxima ironie. De aceasta data lucrurile stau putin diferit si am sa explic imediat de ce.

Decizia de a cumpara sau nu avioane pentru Fortele Aeriene Romane intereseaza pe foarte putini dintre contribuabili. Poate ca se resimte lipsa circului (vezi cazul Oltchim), dovedit fiind faptul ca romanul nu “gusta” nimic asa cum o face cu poalele puse in cap si aratate tuturor. Poate ca e pur si simplu nepasare pentru o activitate (era sa scriu meserie, cand e mai mult de atat) pe care extrem de putini o inteleg si pe care si mai putin sau chinuit s-o explice (iar acum e un prim moment al decontului).

Astfel ca nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca un grup de oameni vede in aceasta afacere un posbil tun. Iar cum informarea nu exista, deci despre opozitie nu se poate vorbi, s-au gandit ca pot face ce ii taie capul, ambaland totul intr-o poleiala peste care se va trece in cateva clipe – aaaa, cumpara avioane sehas si dupa aia o sa ia d-alea noi americane… pai e bine, desi nu inteleg ce le trebuie lor avioane.

Astfel ca era si este nevoie de o reactie. Cateva artiole si opinii nu sunt suficiente, pentru ca si acestea sunt citite, de multe ori, in diagonala si se trece mai departe. Nu sunt suficiente si pentru ca platformele sunt, in marea lor majoritate, mici si se adreseaza oamenilor din domeniu, deci teoretic informati.

Daca sindicatele si asociatiile militarilor sunt mai preocupate de proteste si pichete pe teme pur politice, unica solutie de a aduce la cunostinta conducatorilor ca am observat ce mizerie sunt pe cale sa infaptuiasca este o petitie. Cum una adevarata are nevoie de bani, organizare si timp, cea mai lesne cale este cea a petitiei online, in doua minute putand fi unul dintre cei care transmite “Jos labele!”

O astfel de petitie este cea de AICI. Daca vreti ca Romania sa cumpere avioane noi, sa beneficieze de tehnica moderna, sa avem parte de un program urias de investitii in economia natioala si multe altele, semnati petitia.

De ce? Pentru ca numai asa, din pacate, vor constata si ei ca nu pot face chiar ce vor in tara asta!

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
razvanaurel Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
aurel
Guest
aurel

e vorba de avioane de mana a treia – produse in 1983-84 din programul Peace Atlantis II. nashpa.

razvan
Guest
razvan

Avioane vechi doar ca au numele incepand cu F dar doar atat, deoarece sunt mai proaste decat ce avem in dotare acum, anume Mig21 Lancer.