Home » Aviatie civila, Aviatie militara, featured, Istorie

Petru Lazar, pilotul care a murit la Banesti

17 June 2012 No Comment

Pilotul care a decedat in accidentul aviatic de la Banesti este Petru Lazăr, unul dintre cei mai experimentaţi aviatori din ţară. În urmă cu 4 ani, Gândul publica un articol despre Petru Lazăr, unul dintre puţinii piloţi de încercare din România. Comandorul în rezervă Petru Lazăr avea mii de ore de zbor la activ.

A fost pilot militar, a zburat MiG-ul 21 la Giarmata, intre 1980 si 1981, a trecut apoi la Centrul de instrucţie de la Bacău si, ulterior, pilot de incercare la IRA, actuala Aerostar Bacau.

“Am 2.800 de ore de zbor. De-a lungul carierei mele, am întâlnit aproape toate defectele pe care le poate avea un avion. A trebuit chiar să mă catapultez, alte dăţi mi s-au oprit motoarele în aer. În cazurile astea trebuie să acţionezi pe loc, indiferent dacă decizia ta e bună sau nu. Cea mai rea e nehotărârea. Am învăţat că, de fapt, nu avionul creează necazuri, ci omul”, spunea, în 2008, comandorul Lazar pentru Gandul.

Petru Lazar a cazut duminica, 17 iunie, pilotand un avion ultrausor Festival R40 in cadrul evenimentului Banesti Fly-In.

Din primele informatii oferite de martori, se pare ca experimentatul pilot a atins firele de inalta tensiune din apropierea aerodromului Banesti.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.