Prima misiune de salvare a noului avion SMURD

avion smurdAvionul SMURD intrat recent în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. a executat în cursul zilei de joi, 18 iulie, prima misiune de salvare aeromedicală.

Aeronava a efectuat un zbor la Targu-Mureș, de unde a preluat o femeie aflată în stare critică, ca urmare a unei toxiinfecții alimentare, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului.

La orele 15.00 avionul a aterizat pe Aeroportul Băneasa, pacienta fiind transportată la Institutul Clinic Fundeni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Aeronava medicală a fost achiziţionată de către Fundaţia pentru SMURD, din sumele strânse ca urmare a redirecţionării de către populaţie a 2% din impozitul pe venit, cât şi din donaţii şi sponsorizări.

Începând cu data de 12 iulie a.c., avionul a fost operaționalizat și trecut în patrimoniul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

Avionul, de tip Piper PA-42 Cheyenne III, este destinat creșterii capacităţii de intervenţie şi micşorării timpilor de reacţie în cazul urgenţelor civile.

Foto via rnews.ro

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of