Home » Aviatie civila, Aviatie militara, featured

Prima misiune de salvare a noului avion SMURD

19 July 2013 No Comment

avion smurdAvionul SMURD intrat recent în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. a executat în cursul zilei de joi, 18 iulie, prima misiune de salvare aeromedicală.

Aeronava a efectuat un zbor la Targu-Mureș, de unde a preluat o femeie aflată în stare critică, ca urmare a unei toxiinfecții alimentare, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului.

La orele 15.00 avionul a aterizat pe Aeroportul Băneasa, pacienta fiind transportată la Institutul Clinic Fundeni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Aeronava medicală a fost achiziţionată de către Fundaţia pentru SMURD, din sumele strânse ca urmare a redirecţionării de către populaţie a 2% din impozitul pe venit, cât şi din donaţii şi sponsorizări.

Începând cu data de 12 iulie a.c., avionul a fost operaționalizat și trecut în patrimoniul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

Avionul, de tip Piper PA-42 Cheyenne III, este destinat creșterii capacităţii de intervenţie şi micşorării timpilor de reacţie în cazul urgenţelor civile.

Foto via rnews.ro

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.