Primele misiuni de lupta pentru Rafale egiptene

Avioane Dassault Rafale ale Egiptului au efectuat primele misiuni de lupta sub drapelul acestei tari ceea ce, recunosc, e impresionant.

Aviatia militara egipteana a efectuat sase misiuni de lupta asupra unor pozitii ocupate de descreieratii din statul islamic in Libia. Atacurile au fost o replica la recentul atentat.

Egiptenii au pus pe Rafale rachete MBDA MICA si le-au trimis ca escorta pentru F-16 Bk.52 folosite in acest caz ca avioane de atac la sol.

Sigur, o sa-mi spuneti ca nu-i mare branza ca Rafale au zburat ca acoperire intr-o misiune in care adversarii nu aveau cum sa ameninte bombardierele. Si asa e, dar pana la un punct.

Faptul ca le-au trimis intr-o misiune de lupta arata ca avioanele-s operationale si, mai mult, ca pilotii si tehnicii le utilizeaza la capacitate maxima, fara teama de a pierde vreunul din cauze… autohtone.

Nu stiu ce sa zic, dar sa invatam de la egipteni? 🙂

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RaptorAdiLaCuscaPSD Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
LaCuscaPSD
Guest
LaCuscaPSD

Ce sa invatam ??? Sa luam ceva nou ??? Abia am luat f16 la mana a 3….si voi visati la rafale…

Adi
Guest
Adi

De fapt, nu spune nimic, baietii sunt cunoscuti pentru utilizarea la nimereala si mentenanta dupa ureche a echipamentului.

Raptor
Guest
Raptor

Cred ca le-au folosit ca imbecilii sa se incordeze in pene sau sa faca PR in tara sau afara printre vecini. Apoi, aparare aeriana impotriva unei rari fara aviatie…… deci ceea ce am scria mai sus. Problemele din partea de sud a tarii sunt de multa vreme, au loc rapiri, jafuri, conducatorii auto merg noaptea cu farurile oprite, e zona scapata de sub cintrol si mai bine s-ar fi ocupat de ce e in batatura lor mai intai, ceea ce arata in plus ca armata lor nu e pregatita (au in jur de jumatate de million de oameni in armata… Read more »

Raptor
Guest
Raptor

In plus, sudul Egiptului e controlat de Sudan, si N-E Sudanului e cintrolat de Egipt, are si asta anumite cauza in insecuritatea zonei probabil