Home » Aviatie militara, featured

Primele misiuni de lupta pentru Rafale egiptene

31 May 2017 4 Comments

Avioane Dassault Rafale ale Egiptului au efectuat primele misiuni de lupta sub drapelul acestei tari ceea ce, recunosc, e impresionant.

Aviatia militara egipteana a efectuat sase misiuni de lupta asupra unor pozitii ocupate de descreieratii din statul islamic in Libia. Atacurile au fost o replica la recentul atentat.

Egiptenii au pus pe Rafale rachete MBDA MICA si le-au trimis ca escorta pentru F-16 Bk.52 folosite in acest caz ca avioane de atac la sol.

Sigur, o sa-mi spuneti ca nu-i mare branza ca Rafale au zburat ca acoperire intr-o misiune in care adversarii nu aveau cum sa ameninte bombardierele. Si asa e, dar pana la un punct.

Faptul ca le-au trimis intr-o misiune de lupta arata ca avioanele-s operationale si, mai mult, ca pilotii si tehnicii le utilizeaza la capacitate maxima, fara teama de a pierde vreunul din cauze… autohtone.

Nu stiu ce sa zic, dar sa invatam de la egipteni? 🙂

4 Comments »

 • LaCuscaPSD said:

  Ce sa invatam ??? Sa luam ceva nou ??? Abia am luat f16 la mana a 3….si voi visati la rafale…

 • Adi said:

  De fapt, nu spune nimic, baietii sunt cunoscuti pentru utilizarea la nimereala si mentenanta dupa ureche a echipamentului.

 • Raptor said:

  Cred ca le-au folosit ca imbecilii sa se incordeze in pene sau sa faca PR in tara sau afara printre vecini.
  Apoi, aparare aeriana impotriva unei rari fara aviatie…… deci ceea ce am scria mai sus.
  Problemele din partea de sud a tarii sunt de multa vreme, au loc rapiri, jafuri, conducatorii auto merg noaptea cu farurile oprite, e zona scapata de sub cintrol si mai bine s-ar fi ocupat de ce e in batatura lor mai intai, ceea ce arata in plus ca armata lor nu e pregatita (au in jur de jumatate de million de oameni in armata si nu-si pot controla tot feritoriul, deci se exclude inca odata ca ar fi pregatiti pilotii si tehnicienii lor).
  Chiar daca au armament impresionant pe hartie, in buna parte e venit de la US ca ajutor ca sa-i tina cuminti si in tabara aliata, plus a 2-a baza US ca numar de trupe din afara americii, daca aveau atatia bani il luau pe banii lor, ceea ce ma face sa cred ca nici la intretinere nu aloca prea multi zgomotei.

  • Raptor said:

   In plus, sudul Egiptului e controlat de Sudan, si N-E Sudanului e cintrolat de Egipt, are si asta anumite cauza in insecuritatea zonei probabil

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.