Home » Aviatie militara, featured

Primul portavion construit in China a iesit la teste pe mare

13 May 2018 2 Comments

Foto: Xinhua

Primul portavion construit in China, Type 001A, a parasit duminica portul Dailan pentru o prima sesiune de teste in Marea Chinei de Est.

Type 001A este o clona imbunatatita a portavioanelor sovietice din clasa Kuznetsov, constructia lui bazandu-se pe experienta capatata de inginerii chinezi in timpul lucrarilor la Liaoling, ex-Riga, primul portavion din istoria Marinei Chineze.

Daca Liaoling este clasificat ca “nava scoala” si este destinat deprinderii utilizarii portavioanelor, este de asteptat ca Type 001A, ce va fi botezat la un moment dat, sa fie un portavion complet operational.

Chinezii au pus pe el cam tot ce au mai bun la capitolul sisteme de lupta si ramane de vazut cum se va descurca in momentul in care va deveni operational si va avea propriul grup de lupta.

2 Comments »

  • Jap said:

    La fabricarea lui au mai luat parte si”la mărginenii”cu ceva indicații.”Ex Riga” nu este primul portavion al chinezilor,prin ani ’80 au cumpărat din Australia două portavioane.la cît mai multe😉.

    • LanceR said:

      Faci tot posibilul sa ma contrazici, Ionute, dar scrii numai prostii. Liaoling e primul portavion chinezesc. Au mai avut Melbourne, Kiev-ul si Minsk, din Ucraina parca. Niciunul nu a ajuns in serviciu, au fost folosit doar pentru a copia tehnologii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.