Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Primul zbor pentru Antonov An-178

11 May 2015 2 Comments

Foto: David Cherkasov

Foto: David Cherkasov

Fac ce fac ucrainienii astia si ne lasa fara cuvinte. De data in sens pozitiv, primul zbor al unui nou avion fiind in orice conditii un moment remarcabil, cu atat mai mult cand tara este macinata de un razboi civil.

Ei bine, in data de 7 mai, noul avion de transport dezvoltat de Antonov, An-178 pe numele sau de botez, a efectuat primul zbor, intreg programul intrand intr-o noua faza.

Aparatul de zbor cu inregistrarea UR-EXP a zburat aproximativ o ora si, potrivit producatorului, s-a descurcat de minune.

An-178 se doreste a fi un avion de transport mediu curier ce poate fi utilizat atat de operatori civili, cat si de cei militari. Se spune chiar ca ar exista 12 precomenzi in momentul de fata, ucrainienii sperand sa vanda cel putin 200 de bucati in urmatorii 15 ani.

Ce sa mai spunem cand vedem ca altii pot si-atunci cand e razboi la ei in batatura?

2 Comments »

 • Cristian said:

  Avionul asta nu este chiar nou. A fost perfecționat unul existent.
  Sa vedem dacă vor putea tine pasul fără aportul tehnologiilor rusești.

  In alta ordine de idei, mi se pare absolut normal ca Ucraina sa cedeze către proprietarii de drept teritoriile care nu sunt ale lor : Crimeea, Donbass.
  Si Romania ar avea de recuperat niște teritorii de la Ucraina : Herta, județele din nordul gurilor Dunării, nordul Maramureșului.

 • Jap said:

  Dacă vor pot,bravo lor,pe segmentul asta unde vor și ei o felie e competiție acerbă cu firme care oferă avioane noi și secon hand.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.