Primul zbor pentru Antonov An-178

Foto: David Cherkasov
Foto: David Cherkasov
Fac ce fac ucrainienii astia si ne lasa fara cuvinte. De data in sens pozitiv, primul zbor al unui nou avion fiind in orice conditii un moment remarcabil, cu atat mai mult cand tara este macinata de un razboi civil.

Ei bine, in data de 7 mai, noul avion de transport dezvoltat de Antonov, An-178 pe numele sau de botez, a efectuat primul zbor, intreg programul intrand intr-o noua faza.

Aparatul de zbor cu inregistrarea UR-EXP a zburat aproximativ o ora si, potrivit producatorului, s-a descurcat de minune.

An-178 se doreste a fi un avion de transport mediu curier ce poate fi utilizat atat de operatori civili, cat si de cei militari. Se spune chiar ca ar exista 12 precomenzi in momentul de fata, ucrainienii sperand sa vanda cel putin 200 de bucati in urmatorii 15 ani.

Ce sa mai spunem cand vedem ca altii pot si-atunci cand e razboi la ei in batatura?

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JapCristian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cristian
Guest
Cristian

Avionul asta nu este chiar nou. A fost perfecționat unul existent.
Sa vedem dacă vor putea tine pasul fără aportul tehnologiilor rusești.

In alta ordine de idei, mi se pare absolut normal ca Ucraina sa cedeze către proprietarii de drept teritoriile care nu sunt ale lor : Crimeea, Donbass.
Si Romania ar avea de recuperat niște teritorii de la Ucraina : Herta, județele din nordul gurilor Dunării, nordul Maramureșului.

Jap
Guest
Jap

Dacă vor pot,bravo lor,pe segmentul asta unde vor și ei o felie e competiție acerbă cu firme care oferă avioane noi și secon hand.